IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VIKEND PRED NAMA: Danas sunčano, sutra jače naoblačenje u drugoj polovini dana… (foto)

Najava za august se očekuje novi toplotni val ni ekstremne vrućine…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, subota, 29. VII. 2022, 10: 45… VIKEND PRED NAMA: Danas sunčano, sutra jače naoblačenje u drugoj polovini dana… (foto)

U Bosni i Hercegovini u subotu će preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Prolazan i slab pljusak je moguć ponegdje u Hercegovini, a vjetar će biti slab zapadni i sjeverozapadni. Dnevne temperature kretaće se od 28 do 34 stepena Celzijusa.

Beograd, 25. maja 2022.- Danas je suncano, veoma toplo i sparno vreme, sredinom dana u brdsko-planinskim, a posle podne i uvece u ostalim krajevima nestabilno, mestimicno s kisom, pljuskovima i grmljavinom. U Beogradu danas pretezno suncano i veoma toplo. Lepo i suncano vreme izmamilo je Beogradjane u setnju gradom. FOTO TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/ bg

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH u nedjelju će biti sunčano vrijeme. U drugom dijelu dana porast naoblake u Bosni praćen pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab do umjeren u sjevernim područjima Bosne sjeverni i sjeverozapadni, a u ostatku zemlje zapadni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 16 do 22, na jugu do 25, a dnevna od 24 do 30, na jugu do 34 stepena Celzijusa.

subota, 29.07.2023. godine
Biometeorološke prilike djelimično će se pogoršati u odnosu na proteklih par dana, ponajviše zbog dodatnog porasta temperatura zraka. Tokom prijepodneva svježije i ugodnije, u drugom dijelu dana preporučljivo je ne pretjerivati sa aktivnostima, obzirom da će biti vruće. Uz visoke vrijednosti UV indeksa, hronični bolesnici i meteoropate trebali bi umanjiti boravak na otvorenom, te izbjegavati duže izlaganje suncu. Nadolazeća promjena vremena također će opštu sliku činiti lošijom, izraženije na sjeveru i sjeverozapadu zemlje.

Čitaj još:   NOVI PAZAR: SITUACIJA NESTABILNA I NESIGURNA -93 HOSPITALIZOVANA PACIJENTA- MORA SE OBEZBJEDITI 500 bolničkih mjesta, u igri škola i hotel

nedjelja, 30.07.2023. godine
Opšta slika djelimično će se pogoršati u drugom dijelu dana, izraženije u Bosni, gdje će sparno vrijeme, uz kišu i pljuskove uzrokovati jačanje tegoba kod hroničnih bolesnika i meteoropata, a kod većine populacije remetiti osjet ugode. U Hercegovini stabilnije, pri tome i vruće, stoga je poželjno biti oprezniji te se ne izlagati pretjeranim aktivnostima. Preporučljivo je izbjegavati duže zadržavanje na suncu i provoditi mjere zaštite od UV zračenja.

U ponedjeljak će u Bosni biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme, uz postepeno smanjenje naoblake tokom poslijepodneva. U jutarnjim satima po kotlinama Bosne može biti magle. U Hercegovini pretežno sunčano. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 15 do 21, na jugu do 26, a dnevna od 26 do 32 stepena C.

U utorak će biti pretežno sunčano. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka od 14 do 20, na jugu do 24, a dnevna od 27 do 33, na jugu do 36 stepeni.

U srijedu meteorolozi najavljuju sunčano vrijeme uz umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 16 do 22, na jugu do 26, a dnevna od 28 do 34 stepena Celzijusa.

Čitaj još:   DANAS Sunčano i toplo tokom dana, popodne lokalani pljuskovi...

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more