IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NOVO JAKO NEVRIJEME PRIJETI REGIONU: Meteorolog upozorio- Imamo jak signal! Hrvatska prva na udaru, nepogode moguće već od OVOG DATUMA… (foto, video)

“Imamo jak signal da bi u prvoj polovini augusta temperatura vazduha mogla da bude malo niža od prosečnih vrijednosti za ovo doba godine. Mjestimično će biti padavina, više nego uobičajeno za ovo doba godine, pa očekujemo lokalne pljuskove i grmljavinu. Djeluje da će druga polovina augusta biti oko prosjeka, ali ne smijemo da isključimo nova lokalna nevremena”…

ZAGREB: Regija, Zanimljivosti, vijesti, utorak, 01. VIII. 2022… 00: 15… NOVO JAKO NEVRIJEME PRIJETI REGIONU: Meteorolog upozorio- Imamo jak signal! Hrvatska prva na udaru, nepogode moguće već od OVOG DATUMA… (foto, video)

U, Hrvatsku stiže novo jako nevrijeme, i to u srijedu 2. augusta, rekao je meteorolog Dragoslav Dragojlović.

Nakon nekoliko jakih nepogoda koje su pogodile Hrvatsku, Sloveniju, Srbiju, Dragojlović je najavio da novo nevrijeme stiže u region već u srijedu.

“Na Jadranu je toplotni talas trajao tri nedjelje, sa temperaturom iznad 35 stepeni Celzijusa i toplim noćima. Često je bilo i olujnih nevremena”, rekao je meteorolog u Dnevniku Hrvatske radio-televizije .

“Imamo jak signal da bi u prvoj polovini augusta temperatura vazduha mogla da bude malo niža od prosečnih vrijednosti za ovo doba godine. Mjestimično će biti padavina, više nego uobičajeno za ovo doba godine, pa očekujemo lokalne pljuskove i grmljavinu. Djeluje da će druga polovina augusta biti oko prosjeka, ali ne smijemo da isključimo nova lokalna nevremena”, rekao je on.

Čitaj još:   Lejla Ćeranić: Ja sam samo ljekar koji obavlja svoj posao ... (foto)

– Novo nevrijeme stiže već u srijedu, 2. augusta, rekao je Dragojlović i dodao da će biti pljuskova sa grmljavinom i krajem nedjelje. Moguće novo nevrijeme biće i za nedjelju ili dvije, zaključio je on.

Inače, u Srbiji će danas biti promjenljivo oblačno vrijeme, sa temperaturom do 31 stepeni, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Na sjeveru i zapadu suho, a u ostalim krajevima lokalna pojava slabe kiše. Poslije podne prestanak padavina. Vjetar slab i umjeren sjeverozapadni, na istoku povremeno i jak. Najniža temperatura od 16 do 21, najviša od 26 do 31 koliko će biti u Negotinu.

BONUS VIDEO: Strašno nevrijeme pogodilo sjevernu Hrvatsku: “To je bilo kao sudnji dan” | Vijesti Nove TV

Čitaj još:   HLADNO NA BJELAŠNICI 8 STEPENA: Vrijeme koje nas očekuje narednih dana...

(Jutarnji)

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more