IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DRITAN Abazović nakon konsultacija sa JAKOVOM Milatovićem: Predložiću model ako ne uspije da napravite vladu CRNE GORE… (foto, video)

DRITAN Abazović, sebe vidimo u 45. Vladi…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, srijeda, 02. VIII. 2023… 11: 48… DRITAN Abazović nakon konsultacija sa JAKOVOM Milatovićem: Predložiću model ako ne uspije da napravite vladu CRNE GORE… (foto, video)

Lider Građanskog pokreta URA i premijer u tehničkom mnadatu  Dritan Abazović, nakon konsultacija sa predsjednikom Crne Gore Jakovom Milatovićem o mandataru, kazao je  da će vrijeme pokazati ko ima ili nema podršku za Vladu, te da će on predložiti model za vladu ako potencijalni mandatar Milojko Spajić ne uspije da je sastavi.

“Vidjećemo. Vrijeme će pokazati.  Očekivali smo da se ovo završi što prije, mislili smo da će sve ići brže, ali još ne treba gubiti nadu”, kazao je Abazović novinarima nakon sastanka sa Milatovićem.

On je istakao da, ukoliko se ne formira Vlada, da će on iznijeti svoj predlog o Vladi.

“Ljudi neka probaju i neka je naprave. Mi nemamo ni predsjednika Skupštine, sinoć smo ušli u vanredno zasijedanje. Rekao sam predsjedniku kakvo je stanje u zemlji, finansijama, turizmu. Što prije naprave vladu, to bolje, torta čeka, pa onda idemo u nove političke procese”, kazao je on.

Sebe vidimo u 45. Vladi

Premijer i lider GP URA je kazao da navijaju da se Vlada sastavi što prije, ali i da njihovu podršku ne mogu da imaju oni koji sa njima ne razgovaraju.

Čitaj još:   MILOŠ Đuričković: MILOJKO Spajić, pokazao kukavičluk; VUČIĆ želi da realizuje popis, kako bi zaokružio dominaciju u Crnoj Gori... (foto, video)

“Mi sebe vidimo u 45. Vladi. Što se prije formira 44. Vlada, to će prije doći do 45. Vlade. Naš stav je jednostavan, želimo puno uspjeha, ponavljam što prije dobijemo novu Vladu to će prije biti 45. Vlade”, rekao je Abazović.

Govoreći o poruci iz DPS- a da on radi sa Milatovićem na tome da Spajić ne dobije mandat, on kaže da je neozbiljno to komentarisati.

“Nametnuli su se kao supermeni, sada baš i nije tako. Sada im je neko drugi kriv. Ne možemo da završimo posao za druge. Želim im puno uspjeha. Što prije, to bolje, ako je moguće za 15 dana, ide primopredaja i idemo dalje u zanimljivu političku jesen”, kazao je on.

Na pitanje o manjinskoj vladi, Abazović je upitao zašto bi imali manjinsku vladu kada se može imati vlada koja je većinska.

Milatović  će danas u Rezidenciji Predsjednika na Cetinju, konsultacije održati  i Socijaldemokratama u 11.30,  Socijalističkom narodnom partijom u 14 i Hrvatskom građanskom inicijativom u 16 časova”, najavljeno je iz Kabineta Milatovića.

Predsjednik države je konusltacije o mandataru počeo u ponedjeljak sa predstavnicima PES-a, DPS-a i Nove srpske demokratine. Milatović je juče održao konsultavije sa Demokratama, Bošnjačkom strankom i Demokratskom narodnom partijom. Lideri BS i Demokrata Ervin Ibrahimović i Aleksa Bečić juče su podržali lidera PES-a Milojka Spajića za mandatara.

Čitaj još:   Kija Kockar bila u Istanbulu i oglasila se, nakon navoda da je: OTELA DEČKA DUŠICI JAKOVLJEVIĆ…

Predsjednik DNP-a Milan Knežević juče je nakon sastanka sa Milatovićem istakao da ZBCG pripada mjesto predsjednika Skupštine Crne Gore, te  da su spremni da naprave ustupke u pregovorima za formiranje Vlade, ali da neće pristati na poniženja. (M.Dušević)

BONUS VIDEO: Jakov Milatović počeo konsultacije s predstavnicima stranaka…

izvor CdM.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more