IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NOVI PREOKRET: Promjenljivo vrijeme sa suncem i kišom, evo šta nas očekuje u narednih nekoliko dana… (foto)

Do kraja sedmice se očekuje promjenljivo vrijeme sa suncem i kišom i temperaturama do 36 stepeni Celzijusa…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, srijeda, 02. VIII. 2023… 09: 48… NOVI PREOKRET: Promjenljivo vrijeme sa suncem i kišom, evo šta nas očekuje u narednih nekoliko dana… (foto)

Danas će preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme, uz postepeno smanjenje naoblake tokom poslijepodneva.

U većini područja se očekuju lokalni pljuskovi, ponegdje praćeni grmljavinom – saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ).

Jutarnja temperatura zraka od 14 do 20, na jugu do 25, a dnevna od 25 do 31, na jugu do 33 stepen


srijeda, 02.08.2023. godine

Slično kao proteklih par dana, ugodnije u prijepodnevnim satima, potom vruće i sparno, uz natprosječne temperature zraka i visoke vrijednosti UV indeksa. Osjetljive osobe trebaju biti opreznije, ne izlagati se pretjeranim naporima i umanjiti boravak na otvorenom u najtoplijem dijelu dana. Moguće su meteopatske reakcije poput nervoze, glavobolje, dekoncentracije, problemi sa snom usljed manjka svježine u noći. Opšta slika biće lošija u unutrašnjosti zemlje

U četvrtak se u Bosni i Hercegovini očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura zraka od 16 do 22, na jugu do 26, a dnevna od 28 do 34, na jugu i sjeveru zemlje do 36 stepeni.

Čitaj još:   KOD NAS PREOKRET ZA PREOKRETOM: Vijeme koje nas očekuje u narednih nekoliko dana... (foto)

U petak sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne porast naoblake u Krajini, praćen pljuskovima i grmljavinom. U večernjim satima ili u noći s petka na subotu kiša, pljuskovi i grmljavina se očekuju u cijeloj zemlji.

Jutarnja temperatura zraka od 16 do 22, na jugu do 26, a dnevna od 27 do 33, na jugu i sjeveroistoku zemlje do 36 stepeni.

Prvog dana vikenda u Bosni i Hercegovini se očekuje oblačno vrijeme s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Jutarnja temperatura zraka od 14 do 20, na jugu do 24, a dnevna od 16 do 22, na jugu do 25 stepeni C.

izvor iBalkan.net

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more