IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

KOD NAS PREOKRET ZA PREOKRETOM: Vijeme koje nas očekuje u narednih nekoliko dana… (foto)

Danas pretežno sunčano prije podne sa mrazom…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, ponedeljak, 04. 12. 2023… 07: 09… KOD NAS PREOKRET ZA PREOKRETOM: Vijeme koje nas očekuje u narednih nekoliko dana… (foto)

Umjereno do pretežno oblačno sa slabim padavina. U kotlinama kiša ili susnježica, a u višim područjima snijeg. Tokom poslijepodneva padavine prestaju, a razvedravanje tokom noći. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura zraka od – 6 do 0, na jugu do 3, a dnevna od 0 do 6, na jugu do 9°C.

Iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda najavljeno je da je na jugu moguća grmljavina. Glavnina padavina u drugom dijelu dana.Vjetar umjeren do jak sa olujnim udarima južni i jugozapadni. Tokom noći vjetar slabi i mijenja smjer na sjeverni. Dnevna temperatura 17 do 23 stepena Celzijusa.

U ponedjeljak će biti pretežno sunčano vrijeme sa mrazom. U jutarnjim satima po kotlima centralne i istočne Bosne može biti magle ili niske naoblake. Poslije podne novo naoblačenje sa zapada. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka od -6 do 0, na jugu do 3, a dnevna 0 do 5, na jugu do 10 stepeni.

Čitaj još:   VRIJEME, SUNČANO I SVE TOPLIJE DO SRIJEDE, A ONDA: Temperatura do 28 stepeni, pa onda... (foto)

U utorak pretežno oblačno vrijeme. Kiša se očekuje u večernjim satima na području Hercegovine, Krajine i jugozapadu Bosne. Tokom noći na srijedu padavine se šire na veći dio zemlje. Jutarnja temperatura zraka između – 3 i 1°C, a dnevna između 4 i 11°C.

U srijedu oblačno vrijeme. U Bosni u nizinama sa kišom ili susnježicom koji bi prelazili u snijeg. U višim područjima će padati snijeg. U Hercegovini se očekuje kiša. Temperatura zraka između 0 i 5°C, na jugu do 11°C.

U četvrtak prijepodne pretežno oblačno vrijeme, većinom sa slabim snijegom. Na jugu zemlje kiša. U drugom dijelu dana prestanak padavina i postepeno smanjenje oblačnosti. Jutarnja temperatura zraka između – 2 i 2°C, a dnevna između 1 i 5°C, na jugu do 11°C…

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more