IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

OPREZ, STIŽE TOPLOTNI UDAR: Padaju temeperaturni rekordi, vrijeme koje se očekuje do četvrtka… (foto)

U narednim danima sunčano i vruće… Sredinom sedmice dnevne temperature iznosiće od 32 do 38, na jugu do 40 stepeni Celzijusa

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, nedelja, 20. VIII. 2023… 10: 58… OPREZ, STIŽE TOPLOTNI UDAR: Padaju temeperaturni rekordi, vrijeme koje se očekuje do četvrtka… (foto)

Danas je jutro umjereno do pretežno oblačno uz postepeno razvedravanje. Jutarnja temperatura zraka od 17 do 22, na jugu do 26, a dnevna od 28 do 38° C.

U nedjelju će u Bosni prije podne preovladavati umjereno do pretežno oblačno uz postepeno razvedravanje. U prvom dijelu dana lokalno slab pljusak je moguć ponegdje na sjeverozapadu Bosne. U Hercegovini sunčano uz malu oblačnost, objavio je Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) BiH, prenosi Anadolu.

Vjetar će biti slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Dnevna temperatura od 28 do 34, na jugu zemlje do 38 stepeni Celzijusa.

U ponedjeljak će biti sunčano i vruće. U jutarnjim satima po kotlinama centralne i istočne Bosne može biti magle. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 17 do 22, na jugu do 26, a dnevna od 30 do 36, na jugu do 39 stepeni.

Čitaj još:   Pripremite kišobrane i danas : Vrijeme koje se očekuje naredna dva dana... (foto)

U utorak je najavljeno sunčano i vruće. Vjetar slab istočni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 17 do 23, na jugu do 28, a dnevna od 31 do 37, na jugu do 40 stepeni.

U srijedu će ostati sunčano i vruće. Vjetar slab u Bosni sjeveroistočni, a u Hercegovini jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 18 do 24, na jugu do 28, a dnevna od 32 do 38, na jugu do 40 stepeni.

U četvrtak je takođe najavljeno sunčano i vruće. Poslije podne umjeren porast naoblake u centralnim i istočnim područjima Bosne može usloviti lokalne pljuskove prema kraju dana. Vjetar slab u Bosni sjeverni i sjeverozapadni, a u Hercegovini jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 19 do 24, na jugu do 28, a dnevna od 32 do 38, na jugu do 40 stepeni Celzijusa.

izvor ibalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more