IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DANAS VRHUNAC TOPLOTNOG VALA: Pripremite se za 40 C stepeni u hladu, kad se očekuje kiša… (foto)

Prognoza vremena: Sunčano i vruće do kraja sedmice…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, ponedeljak, 21. VIII. 2023… 09: 58… DANAS VRHUNAC TOPLOTNOG VALA: Pripremite se za 40 C stepeni u hladu, kad se očekuje kiša… (foto)

U prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda se navodi da se u Sarajevu očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost…

Danas se u Regionu Jufoistoka Evrope očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost, vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 17 do 22, na jugu do 26 stepeni Celziusa, a dnevna od 30 do 36, na jugu do 38 stepeni, javlja Anadolu.

U prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda Bosne i Hercegovine navodi se da se u Sarajevu očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura oko 17, a dnevna oko 32 stepena.

ponedjeljak 21 08.2023. godine
Biometeorološka prognoza je relativno povoljna usljed toplotnog vala koji će se, osim u dijelu Hercegovine, širiti i na sjeveru Bosne. Dugotrajni period visokih temperatura nepovoljno će djelovati na hronične bolesnike i meteoropate. Sa odmicanjem dana će biti sve toplije, a pojačan osjet sparine u poslijepodnevnim satima mogao bi izazvati reakcije u vidu glavobolje, dekoncentracije i malaksalosti, stoga je neophodno maksimalno reducirati boravak na otvorenom, izbjegavati duže izlaganje suncu i jače fizičke napore. Manjak svježine tokom noći također će uzrokovati probleme sa snom. Savjetujemo Vam da se pridržavate uputa nadležnih službi.

Čitaj još:   TUŽNI HABER: Ahmet Kemal BAYSAK Prvi počasni Konzul BiH preselio na Ahiret od Covid 19... (foto)

Sutra se očekuje sunčano i vruće vrijeme. Vjetar slab do umjeren istočni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 17 do 23, na jugu do 28, a dnevna od 31 do 37, na jugu do 40 °C.

I u srijedu će biti sunčano i vruće. Vjetar slab u Bosni sjeveroistočni, a u Hercegovini jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 18 do 24, na jugu do 28, a dnevna od 32 do 38, na jugu do 40 °C.

U četvrtak slično vrijeme, uz poslijepodnvni umjeren porast naoblake u centralnim i istočnim područjima Bosne koji može usloviti slabe lokalne pljuskove. Vjetar slab u sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 19 do 24, na jugu do 28, a dnevna od 32 do 38, na jugu do 40 °C.

U petak će također biti sunčano i vruće. Vjetar slab, uglavnom, zapadni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 19 do 24, na jugu do 28, a dnevna od 33 do 40 °C.

Čitaj još:   GRMI, PUŠE I PADA: Oblačno uz mogućnost kiše i grmljavine, evo kakvo nas vrijeme očekuje u narednih nekoliko dana... (foto)

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

OPET KIŠA ALI SAMO U…-Vremenska prognoza do petka

U Bosni i Hercegovini jutros je bilo malo do umjereno Read more

STIŽE VELIKO NEVRIJEME: ŽUTO UPOZORENJE za cijelu BiH

Očekivana količina padavina je od pet do 15, lokalno i Read more