IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ODBRANITE SE- Lopovi imaju novi trik za provaljivanje u stanove, a on uključuje i selotejp: Prepoznajte ovo na vrijeme… (foto, video)

Trik s ovim predmetom postaje sve popularnija metoda provalnika i lopova… Znate već da su za sigurnost vašeg doma najbolji alarmi i sigurnosne brave na vratima, ali obratite pažnju i na trik kojim se provalnici odnedavno koriste, a koji će vam lako otkriti jeste li na meti lopova.

SARAJEVO: Regija, Crna Hronika, vijesti, subota, 09. IX. 2023… 00: 58… ODBRANITE SE- Lopovi imaju novi trik za provaljivanje u stanove, a on uključuje i selotejp: Prepoznajte ovo na vrijeme… (foto, video)

Znate već da su za sigurnost vašeg doma najbolji alarmi i sigurnosne brave na vratima, ali obratite pažnju i na trik kojim se provalnici odnedavno koriste, a koji će vam lako otkriti jeste li na meti lopova.

Ilustracija

Bravari objašnjavaju da su kriminalci postali puno obazriviji i neupadljiviji nego ranije. Novi trik za ulazak u domove– selotejp!

Trik sa selotejpom postaje sve popularnija metoda provalnika i lopova.

Provalnici lijepe komadić selotejp trake na bravu kako bi saznali koliko je stanar često kod kuće. Veća je vjerovatnost da će to primijetiti mlađa populacija, ali stariji sugrađani kao i oni koji nisu toliko pažljivi tako nešto ne primjećuju.

Čitaj još:   VUČIĆ OČAJAN: "Objesio bih se na najbliži luster"... (foto, video)

Kad provalnici vide kako selotejp više nije cijeli na bravi, počinju procjenjivati ​​koliko dugo neko nije bio kod kuće i tako dobiju “raspored” izlazaka stanara iz kuće. Nakon nekoliko sedmica imaju dovoljno informacija da znaju kad je ko kući i tada kreću u provalu, piše Fenix-magazine.

Provalnici koriste ovaj trik

Bravari objašnjavaju da su kriminalci postali puno obazriviji i neupadljiviji nego ranije. Novi trik za ulazak u domove– selotejp!Trik sa selotejpom postaje sve popularnija metoda provalnika i lopova.

Image

Foto: Shutterstock

Provalnici lijepe komadić selotejp trake na bravu kako bi saznali koliko je stanar često kod kuće. Veća je vjerojatnost da će to primijetiti mlađa populacija, ali stariji sugrađani kao i oni koji nisu toliko pažljivi tako nešto ne primjećuju.

Image

Kad provalnici vide kako selotejp više nije cijeli na ključanici, počinju procjenjivati ​​koliko dugo netko nije bio kod kuće i tako dobiju “raspored” izlazaka stanara iz kuće. Nakon nekoliko tjedana imaju dovoljno informacija da znaju kad je tko kući i tada kreću u provalu, piše Fenix-magazine.

BONUS VIDEO: Prepričao detalje: Lopovi Sarajliji upali u stan dok je tu boravio s porodicom

Čitaj još:   HRISTINA Janković: Sveti ANDRIJA Mandić, bez apostola... (foto)

izvor net.hr

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more