IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

HRISTINA Janković: Sveti ANDRIJA Mandić, bez apostola… (foto)

Kažu da je lijepo govoriti istinu ma kakva ona bila i podržavam tu krilaticu , tako da pohvaljujem Andriju Mandića što napokon poče ponovo pričati iz svoje ruske duše.

“Kada govorimo o prošlosti, nekadašnji naši preci u vrijeme Knjaževine i Kraljevine – svi pravoslavci su bili Srbi. Bivši režim se tako obračunavao sa prošlošću. Imali ste i obračun sa Crkvom koji se završio veličanstvenim litijama.

Dobro je što je vrijeme strahovlade prošlo“, izjavio je sadašnji a vječni četnički vojvoda , presjednik crnogorskog parlamenta Andrija Mandić u izjavi jednoj lokalnoj TV.

Oni koji se u svojoj državi a i dulje u regionu smatraju crnogorcima i crnogorkama, ma koliko bili protiv ovakve izjave Mandića red je reći da je konačno nakon izvjesnog vremena (od šatorskih naselja), počeo govoriti ono što on osjeća u svom rusko -srpskom srcu!

Priča, kako on želi da smo mi  Evropa, pa kako on je pobornik Crne Gore tandara mandara  bio bi odjek – zato što svi koji prate politiku znaju da vuk dlaku mijenja a nikako ćud. Ipak u kontekstu vuka meni jako drage životinje ne bih poredila Mandića, ali svakako cijenim da govori upravo ono što misli.

Mandić čelni čovjek parlamenta u Crnoj Gori, izabran je od onih naravno koji takođe kao on imaju mišljenje o Crnoj Gori, dakle Mandiću kako bi naš narod kazao-može mu bit !

Neki ljudi imaju potrebu, skrenuti pažnju na sebe, ali je uvreda loš put, podvukao je Mandić.

 Zašto se zapleo kao “pile u kučine “ ovom izjavom, teško je reći ali nije mu trebala.

Čitaj još:   U prelazu iz stare u novu godinu na ulicama grada na Bosforu 40.000 pripadnika sigurnosnih snaga...

Čuveni četnički vojvoda i velji prijatelj Vućića, zaboravio je, da postoje “pisani tragovi “, mnogih njegovih govora koji nikako nisu bili ni miroljubivi, dapače  više  kako je on rekao uvredljivi.To što je kazao, da voli svoju Srbiju , da su veličanstvene litije sve mu to vjerujemo ipak da je miroljubiv!?  Pa tko (kako bi rekli hrvati), bi mu to povjerovao?

Podsjetimo se pojedinih “miroljubivih “izjava Mandića – ” Mi ćemo ti prebiti i tu drugu nogu “, kazao je danas Andrija Mandić poslaniku Ljuiđu Škrelji, u žustroj skupštinskoj polemici između predstavnika Demokratskog fronta i Demokratske partije socijalista.(2019.god.)

“ Prva kap krvi kada padne u Crnoj Gori, zakucati će na vrata onome za koga misli da je odgovoran kako bi taj dug naplatio ”, kazao je Mandić

( braneći Zakon o slobodi  vjeroispovjesti-2019 .god.)

“Funkcioner Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić  u Skupštini Crne Gore poručio vlasti da povuče prijedlog Zakona o slobodi vjeroispovijesti i dodao da ih niko ne može zaplašiti, navodeći da “ više oružja ima zakopanog u Crnoj Gori nego što ima u svim vojnim i policijskim magacinima”.(2019 .god.)

Ovo su samo fragmenti, isječci pojedinih, od veljih poruka koje je samo prije par godina “puštao u etar “, građanima Crne Gore sadašnji predsjednik parlamenta pomenute države.

Dakle Mandiću, biti poslenik javne riječi u Crnoj Gori vodi konsekvence da treba biti dosledan kako politici,vjeri, naciji tako i onome što se zove istina.Sledeći put, bilo bi poželjno, da izbjegneš priču o uvredama jer kao si izjavio “uvreda je loš put”, a ti si izreko mnogo mnogo u svim javnim govorima Mandiću!

Čitaj još:   DRAGINJA Vuksanović- Stanković: Poslaćemo u političku istoriju one koji još sanjaju mračne snove iz prošlosti... (foto, video)

Nema naša javnost amneziju kao ni kolektivnu svijest da zaboravlja ko je što od političkih vinovnika govorio u nastupima javnim i tajnim, dakle kako bi se ono reklo “ne skači sebi u usta”.

Završiću ovu moralno -pokaznu priču jednom mudroom izrekom: “Oni koji su jednom nogom u kanuu a drugom u brodu, upašće u rijeku.” (Tuskarora)

Autor :Hristina Janković

izvor: kodex.

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more