IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MANS OBJAVIO: Milatovićev let, PREKO 20.000 EURA i TROŠKOVI PUTA u HRVATSKOJ… (foto)

LET Jakova Milatovića kompanijom u vlasništvu Pinka koštao je 18.700 eura…

PODGORICA: Svijet, Zanimljivosti, vijesti, četvrak, 21. IX. 2023… 11: 38… MANS OBJAVIO: Milatovićev let, PREKO 20.000 EURA i TROŠKOVI PUTA u HRVATSKOJ… (foto)

Na sajtu Agencije za privredne registre Srbije piše da je vlasnik Air Emeraldsa kompanija Air Pink, te da su obje registrovane na istoj adresi Japanska 4, na Novom Beogradu.

FOTO: Screenshot Youtube Predsjednik Crne Gore

Nešto preko 20.000 eura iznosili su troškovi puta i smještaja tokom službene posjete predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića Hrvatskoj, koji je u tom zemlji boravo 4. i 5.septembra. To se navodi u dokumentaciji koju je Mreža za afirmaciju nevladinog sektora MANS dobila uz pomoć Zakona o slobodnom pristupu informacijama.

“Najveći dio tog novca potrošen je na najam privatnog aviona na relaciji Podgorica-Zagreb-Pula-Podgorica – 18.700 eura”, navodi se.

Podsjećamo, Milatović je u nedavnu službenu posjetu  Hrvatskoj letio avionom beogradske kompanije “Air Emeralds”, a ne Vladinim avionom jer je bio nedostupan…

Na sajtu Agencije za privredne registre Srbije piše da je vlasnik Air Emeraldsa kompanija Air Pink, te da su obje registrovane na istoj adresi Japanska 4, na Novom Beogradu.

Čitaj još:   "Ja sam pola- pola NI HRVAT NI SRBIN!": Ovako je govorio Dražen PRIJE RASPADA SFRJ! (foto i video)

Kompanija Air Pink je dio poslovne imperije Željka Mitrovića. Ta kompanija je osnovana 1998. godine, a Mitrović je prije dva mjeseca objavio da su kupili dvadeseti avion, i da su, kako tvrdi, sada druga po veličini džet komapanija u Evropi.

Iz Milatovićevog kabineta su ranije objasnili da je komercijalne letove za potrebe šefa države moguće koristiti kad program posjete i agenda događaja to dozvoljava, a što je Milatović već radio kada je išao u posjetu Briselu, te da to u slučaju zvanične posjete Hrvatskoj nije bilo moguće.

Podsjetili su i da je avion u vlasništvu Generalnog sekretarijata Vlade na raspolaganju predsjedniku, šefu Skupštine i premijeru, i da njegovo korišćenje odobrava generalni sekretar Vlade po pravu prvenstva u odnosu na datum podnošenja zahtjeva. (S.Đ.)

izvor CdM.me

Čitaj još:   PLAV: Tri osobe poginule u saobraćajnoj nesreći, jedna teško povrijeđena... (foto)
ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more