IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DRITAN Abazović: Ne može se vlada na silu dogovarati, podržaćemo je ako u njoj učestvujemo… (foto, video)

Država reaguje stalno i zbog toga smo došli u ovu situaciju. Pa vi mislite da se na Balkanu stiču neprijatelji zato što se nekome ne dopada frizura, a ne zato što se narušava nelegalni biznis.

NEW YORK: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, petak, 22. IX. 2023… 00: 38…  DRITAN Abazović: Ne može se vlada na silu dogovarati, podržaćemo je ako u njoj učestvujemo… (foto, video)

Znate kako, izbori su uvijek najčistije riješenje, niko od njih ne bježi. Znate moram naglasiti da nama treba više stabilnosti. Ukoliko odemo na nove izbore to će značiti da još jedan vremenski period mi nećemo biti u stanju da konstituišemo novu vlast. Samim tim, proći će još jedan vremenski period, napraviće se još neki troškovi, a ishod će biti neizvjestan.

Dritan AbazovićDritan Abazović

Crnogorski premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović, izjavio je da podržava apele zapadnih saveznika Crne Gore da ta zemlja što prije formira proevropsku izvršnu vlast. Abazović, koji na zasijedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija boravi kao vršilac dužnosti šefa diplomatije Crne Gore, istakao je da bi nekome drugome trebalo prepustiti posao formiranja vlade – ukoliko akteri, koji se trenutno time bave, nisu u mogućnosti da ga obave.

Čitaj još:   STRAVA NESREĆA: Auto prešao u suprotnu traku, pokosio biciklistu, ONDA URADIO NEŠTO JOŠ GORE...

„Crnoj Gori treba nakon izbora nova vlada, međutim, znate kako, ne možemo na silu da je dogovorimo. Oni koji su preuzeli odgovornost na sebe da odrade taj posao, što je sasvim ok, treba da ga dovedu do kraja. Ukoliko u tome ne mogu da uspiju onda treba da prepuste nekom drugom da proba“, rekao je Abazović u intervjuu Glasu Amerike.

Glas Amerike: Kome da se prepusti i gdje je rješenje za to?

Abazović: Rješenje u drugačijem pristupu. Rješenje je u drugačijoj viziji, rješenje je u inkluzivnosti. U tome je rješenje, ono sigurno ne može da bude da se povlače potezi koji umanjuju broj onih koji treba potencijalno da podrže novu vladu.

Ja ću podsjetiti da je ambicija bila i organizacija samih parlamentarnih izbora da mi dođemo do neke kvalifikovane većina koja bi mogla da dovede do promjena značajnog refreša u pravosuđu koje je najveći problem generalno kada je u pitanju vladavina prava u Crnoj Gori.

To se sada svelo na traženje neke proste, najprostije većine što je opet ok, i to bi bilo legitimno. Ali, ako to ne može da se postigne kao cilj onda oni koji nude takva rješenja, mislim da treba adresirati odgovornost na pravom mjestu. I novi izbori nisu nešto što treba isključiti.

Čitaj još:   NAKON IZVJEŠTAJA EK, SVE POSTALO JASNO: Kontroverzni Dritan i njegova ”Open Balkan” vlada diletanata odustali...

izvor CdM.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more