IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NOVA BAHATOST: DRITAN Abazović na predavanje studentima u Beograd, vodi četvoricu svojih savjetnika… (foto)

Nova bahatost premijera u tehničkom mandatu, nakon Ujedinjenih nacija ide u Srbiju sa gotovo polovinom svog kabineta iako se neće sastati sa zvaničnicima te države…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, petak, 22. IX. 2023… 14: 38… NOVA BAHATOST: DRITAN Abazović na predavanje studentima u Beograd, vodi četvoricu svojih savjetnika… (foto)

Abazović u Beograd vodi gotovo cijeli savjetnički tim: Iva Šoća, savjetnika predsjednika Vlade za pravna pitanja, Miloša Perišića, savjetnika predsjednika Vlade za medije, Radivoja Koprivicu, savjetnika predsjednika Vlade za digitalne medije i Andreja Bracanovića, savjetnika u Kabinetu predsjednika Vlade

Predsjednik Vlade u tehničkom mandatu Dritan Abazović će nakon Ujedinjenih nacija, gdje predvodi jednu od dvije crnogorske delegacije, ,,svratiti“ u Beograd gdje će održati predavanje studentima na Pravnom fakultetu.

U Beogradu se, prema zvaničnim informacijama, neće sastati sa bilo kojim zvaničnikom te države, ali će sa sobom na predavanje povesti čak četvoricu svojih savjetnika.

Tim povodom je Vlada usvojila na prošloj sjednici platformu u kojoj je navedeno da će Abazović održati predavanje o izbornoj reformi pod nazivom „Od demokratije do autoritarizma i nazad“, u organizaciji Nacionalne koalicije za decentralizaciju, na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu, 25. septembra 2023. godine.

DELEGACIJA

Abazović u Beograd, na predavanje studentima, vodi polovinu svog kabineta: Iva Šoća, savjetnika predsjednika Vlade za pravna pitanja, Miloša Perišića, savjetnika predsjednika Vlade za medije, Radivoja Koprivicu, savjetnika predsjednika Vlade za digitalne medije i Andreja Bracanovića, savjetnika u Kabinetu predsjednika Vlade.

Nacionalna koalicija za decentralizaciju (NKD) je nastala 2005. prvobitno kao neformalna koalicija, dok je od 2010. registrovana kao udruženje čija skupština trenutno broji 14 udruženja iz 11 gradova u Republici Srbiji.

Cilj NKD je da se, kroz građansku inicijativu, izvrši decentralizacija u svim oblastima života. U samoj organizaciji je angažovan značajan broj aktivista i eksperata koji rade na identifikovanju zakona, propisa i drugih elemenata koji utiču na centralizaciju.

Čitaj još:   Dnevni horoskop za 10. juli 2018. godine

DECENTRALIZACIJA

Prema saznanjima Pobjede, do prošle godine Nacionalna koalicija za demokratski razvoj je bila jedna od najjačih organizacija civilnog društva sa juga Srbije. Sjedište im je u Nišu.

– Ta NVO se bavi civilnim društvom, ne vezuju se za stranke, niti su veliki oponenti vlasti. Oni samo ukazuju na probleme i kako ih prevazići decentralizacijom. Rade na velikim USAID projektima: aktivizam u lokalnoj zajednici, reformi izbornih sistema, pokretači su svih važnijih protesta u Nišu. Nijesu se bavili politkom već zašto je potrebno decentralizovati zemlju kako bi se lokalne sredine brže razvijale – saopštio je izvor Pobjede.

Abazović će, kako se navodi u platformi, održati predavanje na temu „Partijski sistem u Crnoj Gori nakon avgustovskih promjena“ gdje će, kako je saopšteno, ,,kao akter dešavanja, prenijeti lično iskustvo i znanje o pomenutoj temi“.

– To će biti dobra prilika da se studenti i učesnici bolje upoznaju sa trenutnim dešavanjima na političkoj sceni u Crnoj Gori i da u direktnom kontaktu sa predsjednikom Vlade saznaju njegovo mišljenje i stav vezano za promjene koje su nastupile nakon 30. avgusta 2020. godine.

Na ovaj način će se učesnici događaja bolje upoznati sa aktuelnom političkom situacijom u Crnoj Gori, kao i promjenama koje su nastale u prethodne tri godine – navodi se u vladinom dokumentu. Troškove boravka članova delegacije snosi Kabinet predsjednika Vlade Crne Gore.

Nepotrebni put dvije delegacije u UN koštao minimum 110.000 eura

Nepotrebni boravak čak dvije državne delegacije u Njujorku, koje su trenutno na zasijedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, građane će koštati do 110.000 eura.

– Za taj iznos mogu se kupiti najmanje tri posebna kombija za prevoz djece i odraslih sa posebnim potrebama u tri crnogorska grada, što je trenutno jedan od akutnih problema u ovoj oblasti – navela je Akcija za socijalnu pravdu.

Čitaj još:   SARAJEVO: Ponovo veliki broj zaraženih, tokom noći umrla dva pacijenta... (foto)

Kabinet predsjednika države Jakova Milatovića i Generalni sekretarijat Vlade i Kabinet tehničkog premijera Dritana Abazovića za službena putovanja su u protekla tri mjeseca prikazali trošak od oko 207.000 eura, što uključuje dnevnice, prevoz, smještaj i druge povezane izdatke na tim putovanjima.

U državi socijalne pravde, kakvom je Crna Gora propisana njenim Ustavom, ova suma odgovara prosječnom iznosu mjesečnog socijalnog primanja za preko 1.300 materijalno ugroženih porodica, u kojima živi po više članova domaćinstava, ističe ASP.

izvor Povjeda.me

BRAVO ZA SELEKTORA ZMAJEVA SPREMAN SE ŽRTVOVATI ZA BiH…

Bravo za selektora "zmajeva", spreman se žrtvovati za BiH:  Dule Read more

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018.

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018. Danas je srijeda Read more

VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi i jak vjetar, temperatura pada…

OVO JE VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi, jak Read more