IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SRĐAN Vukadinović: MILOJKO Spajić je u problemu, vlast PES- DPS- manjine bila bi najstabilnija… (foto)

Ima još dosta vremena da formira novu Vladu, mandatar Milojko Spajić je u problemu, poručuje politički analitičar Srđan Vukadinović za Gradsku RTV.

Kaže da pokret Evropa Sad još uvijek nije shvatio šta će se dogoditi ukoliko do toga ne dođe – da će na narednim izborima imati manju podršku nego što je to imala koalicija ZBCG na parlamentarnim izborima u junu.

Poručuje da bi Vlada sastavljena od PES-a, DPS-a i manjina bila najstabilnija.

Lider PES-a Milojko Spajić danas je mnogo dalje od formiranja nove Vlade, nego u avgustu kad je i dobio mandat, smatra Vukadinović.

“Pokazalo se da kada imate neke probleme-ostrašćenost, revanšizam, želje da se neko eliminiše po svaku cijenu, a ponajviše kada dobijete izbore, ne zato što je neko glasao za vas, nego protiv nekoga, onda je sasvim jasno da upadate u ove probleme”, objašnjava analitičar.

Spajić mora formirati Vladu, jer će u suprotnom to biti njegov, ali i krah PES- a, tvrdi Vukadinović.

Čitaj još:   IDE NOVI VREMENSKI PREOKRET: Jutros zakovalo na minus 15 C, a vrijeme koje nas očekuje do ponedjeljka… (foto)

“Upravo zato što PES nije shvatio situaciju , idu na 24 poslanika, a pašće ispod DF-a ukoliko se ovo dogodi i opet će DPS biti pobjednik tih izbora sa 20ak poslanika, jer će PES ići ispod onoga što je ZBCG”, navodi Vukadinović.

Crna Gora će, ističe, naići na otpor zapadnih partnera ukoliko Spajić, ipak, popusti i formira vladu sa koalicijom ZBCG.

“Vjerovatno će zapadni partneri reagovati na način onako kako oni reaguju, a to je da će Crna Gora biti mnogo daleko od bilo kakvih EU integracija, investicija, jedna daleka periferija na rubu Evrope na koju će se i potpuno zaboraviti”, kaže Vukadinović.

Bez obzira što je Spajić na početku iz pregovora isključio DPS, Vlada sa učešćem najjače opozicione partije bila bi najstabilnija, poručio je Vukadinović.

izvor: gradski.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more