IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NIKOLA Zirojević: U Spajićevu prosrpsku Vladu mogu svi osim procrnogorskih partija… (foto)

Poslanik Socijaldemokrata Nikola Zirojević saopštio je da je zabrinjavajuća činjenica da u budućoj crnogorskoj Vladi mogu učestvovati svi osim procrnogorskih političkih subjekata

„U Vladu mogu svi osim procrnogorskih političkih subjekata. Vlada je de fakto prosrpska“, kazao je Zirojević u emisiji Argumenti na TVCG. Podsjetio je da SD nijesu zvali na razgovore o Vladi i istakao da ta partije ne bi u takvoj Vladi ni učestvovala.

Zirojević je kazao da je upitna najava da će buduća Vlada zadržati  vanjsko-politički kurs, ako na drugom mjestu u državi, odnosno na čelu Parlamenta, bude subjekt koji je okrenut drugim integracijama, tj. Beogradu i Moskvi.

„Mi ćemo imati predsjednika Parlamenta prvostepeno optuženog za pokušaj terorizma“, kazao je poslanik SD-a, dodajući da su to samo neki od razloga zbog kojeg misli da ova vlada neće moći da zadrži vanjsko-politički kurs.

Čitaj još:   MILOJKO Spajić o Rezoluciji o genocidu u Srebrenici: Ne želim danas da odgovaram na to pitanje... (foto)

Zirojević je  podsjetio da je jednako problematično bilo i to što je Milan Knežević, takođe prvostepeno osuđen za pokušaj terorizma, bio na čelu Odbora za bezbjednost Skupštine. Istako je i da je bezbjednosni faul nezapamćen na ovim prostorima bilo i  curenje informacija iz ANB,  dok je na čelu agencije bio Dejan Vukić, koji je odao tajne podatke o obavještajcima američke tajne službe.

izvor: standard.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more