IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Vrijeme koje se očekuje u narednih nekoliko dana: ZABIJELIT ĆE SE NA PLANINAMA… (foto)

Narednih dana oblačno vrijeme s kišom i temperaturama do 21 stepen C…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, nedelja, 15. 10. 2023… 10: 08… Vrijeme koje se očekuje u narednih nekoliko dana: ZABIJELIT ĆE SE NA PLANINAMA… (foto)

U ponedjeljak se u većem dijelu Bosne i Hercegovine očekuje pretežno sunčano vrijeme

BiH: Narednih dana oblačno vrijeme s kišom i temperaturama do 21 stepen

Narednih dana u Bosni i Hercegovini očekuje se oblačno vrijeme s kišom i temperaturama od dva do 21 stepen, javlja Anadolu.

Jutros je u Bosni pretežno oblačno vrijeme. Kiša pada u sjevernim i zapadnim područjima. U Hercegovni je pretežno sunčano.

“Danas će se jače naoblačenje sa sjeverozapada postepeno proširiti na cijelu zemlju i usloviti kišu i pljuskove. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 13 i 18, na jugu zemlje do 24 stepena”, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH (FHMZBiH).

nedjelja 15.10.2023. godine
Pogoršanje, praćeno povećanom naoblakom i padavinama, kod većine ljudi će negativno djelovati na raspoloženje, a hroničnim bolesnicima će uzrokovati umjerene poteškoće, izraženije u drugom dijelu dana. U dijelu Bosne, osjet hladnoće postepeno će biti izraženiji usljed porasta sadržaja vlage u zraku i sjevernog strujanja. U Hercegovini će južina remetiti ugođaj i uzrokovati probleme osjetljivim osobama. Poželjno je ne pretjerivati sa aktivnostima, a učesnicima u saobraćaju sugerišemo oprezniju vožnju.

Čitaj još:   IZNENAĐENJE U SEPTEMBRU: Vrijeme koje nas očekuje do kraja mjeseca… (foto)

ponedjeljak 16.10.2023. godine
Ugodnije u odnosu na drugi dan vikenda. Djelimično stabilnije vrijeme povoljno će djelovati na većinu populacije, a tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata trebale bi se umanjiti. Obzirom da će biti osjetno hladnije, naročito u jutarnjim satima, neophodno je posvetiti pažnju prikladnom odijevanju i zaštiti od niskih temperatura, izraženije u unutrašnjosti zemlje. Sa noćnim satima, usljed blizine promjene, moguće su reakcije u vidu reumatskih i bolova na mjestu ozljeda, nervoze, nesanice.

U utorak pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima slaba kiša je moguća na jugu Hercegovini. Jutarnja temperatura zraka od četiri do 10, na jugu do 13, a dnevna od 11 do 17, na jugu do 21 stepen.

U srijedu oblačno vrijeme. Prije podne slaba kiša je moguća na sjeveru Hercegovine, zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne, a prema kraju dana i tokom noći u većini područja. Jutarnja temperatura zraka od šest do 11, na jugu do 14, a dnevna od 12 do 18, na jugu do 21 stepen C…

Čitaj još:   IZAZOVI PANDEMIJSKE GODINE: Znate li u koju državu i s kojom vakcinom možete putovati... (foto i video)

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

OPET KIŠA ALI SAMO U…-Vremenska prognoza do petka

U Bosni i Hercegovini jutros je bilo malo do umjereno Read more

STIŽE VELIKO NEVRIJEME: ŽUTO UPOZORENJE za cijelu BiH

Očekivana količina padavina je od pet do 15, lokalno i Read more