IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NELA Savković Vukčević: Pristati na popis bez kontrole, znači sarađivati sa onima koji spremaju nestanak CRNE Gore… (foto)

“Čuvari poštenja”

Članica Izvršnog odbora DPS- a Nela Savković Vukčević gošća je današnje rubrike “Čuvari poštenja”… 

Podsjećamo, rubrika je koncipirana tako da građani putem ankete biraju ličnosti od kojih žele da čuju određene odgovore, a gospođa Savković Vukčević se ove neđelje našla u samom vrhu liste vašeg interesovanja. U nastavku možete pročitati odgovore na pet najinteresantnijih pitanja:

1.Jedan od lidera nedavno rasformiranog proruskog Demokratskog fronta, Andrija Mandić, koji ima državljanstvo druge države i koji je osuđen za pokušaj državnog udara, izabran je za predsjednika Skupštine Crne Gore. Koliku opasnost po Crnu Goru predstavlja činjenica da će on sada imati pristup svim obavještajnim i NATO podacima i vjerujete li u njegovu ‘pomiriteljsku misiju’?

Savković Vukčević: Jedan četnički vojvoda, kako god da se on zove, nikada ne može imati pomiriteljsku ulogu, jer je ta ideologija zla nastala upravo sa namjerom da etnički čisti, proćeruje i asimiluje sve nesrbe. Velikosrpski “svet” počiva na toj platformi.

Pojasnio je to i sam Andrija Mandić tokom izbora za predśednika crnogorske Skupštine, on je rekao da je cilj isti, a samo se putevi do toga cilja mijenjaju. Kao što su se mijenjala i imena ove hegemonističke politike, a cilj je ostajao isti.

Bili su različiti i nazivi za ratove kroz koje se sprovodilo “načertanije”, a cilj je, naravno, isti. Danas taj rat zovemo “hibridni”, a cilj mu je kao i svakom prethodnom ratu.

I o NATO se ravnogorac Mandić jasno i glasno odredio, kao i mnogi njegovi “saborci”, ali je njemu pripala čast da sam sobom bude potvrda kako se može doskočiti NATO- u, pa će to činiti sa još više sladostrašća, čekajući priznanje svojih gospodara, Vučića i Putina.

Ipak, Mandić je otvoreno zastupao svoje “ideale”, svakako ne zato što je “vaspitano iskren”, već je procijenio da mu to donosi korist, dok drugi rade na istom programu, ali se kriju iza kvazigrađanskih deklaracija.

2.Da li je nova Vlada prijetnja po građansku i sekularnu Crnu Goru?

Savković Vukčević: Sekularna i građanska Crna Gora potkopana je 2020. kada je crkva druge države, Crkva Srbije, organizovala klerikalni pokret– litije i uz podršku DF, Demokrata, URE, Srbije, Rusije i zapadnih partnera osnovala Vladu u okupiranome crnogorskom manastiru.

Činioci sadašnje Vlade doplovili su na toj bujici. Pored toga što duguju uslugu centrima koji su ih postavili, pitanje je zašto bi uopšte nešto mijenjali, kada su im i vjerska opredjeljenja i političke pozicije dale novčano bogatstvo i uticaj o kojem najveći dio njih nikada nije ni mogao sanjati, jer u normalnome svijetu oni koji su spremni da rade protiv svoje države ne mogu biti nagrađeni.

Čitaj još:   ISPRATILI SMO SNJEŽNI JANUAR: Otišao i nikad se ovakav ne vratio! (foto)

Analiza njihovih profila i manira suvišna je, jer za niske ciljeve birate isto takve karaktere.

3.Vlada je definitivno po ukusu gospodina Andrije Mandića, ali, smatrate li da je gospodin Mandić baš po ukusu gospodina Spajića ili tu ima nečeg ‘drugog’?

Savković Vukčević: Ako je Spajić morao da angažuje Mandića, ne vjerujem da mu je to baš teško palo, zbog svega što sam kazala u prethodnom odgovoru. Konačno, samim tim što govorimo o eventualnom primoravanju, jasno je što mislimo, i mi i nalogodavci, o integritetu Spajićeve ličnosti.

4.Kako komentarišete činjenicu da je novoizabrani premijer Milojko Spajiić odbio da poslanicima, ali i građanima, pročita ekspoze, iako je po Ustavu bio dužan da to učini, i da li je svojim ophođenjem ponizio parlament?

Savković Vukčević: Zašto se čudimo što Spajić nije pokazao poštovanje prema Ustavu, Skupštini i građanima, kada brojni argumenti svjedoče da njegova partija, PES, nije instalirana da uzdiže Crnu Goru, već da je razgrađuje– śetimo se, između ostaloga, uloge u belvederskim danima i inauguracije predśednika iz iste ove partije u raspuštenoj podgoričkoj Skupštini – doslovno i simbolično, a ne na prijestonom Cetinju?

Ni sam Spajić lično nije pokazao samopoštovanje, a kamo li respekt prema građanima, kada je prikrivajući, pa smutljivo otkrivajući istinu o imovini, familiji i srpskome državljanstvu zabavljao region.

Njegov provokativni smijeh u kasnim satima izbora za premijera na noć vještica inspirativna je tema za istraživanje. Padaju mi na pamet Geteove riječi da ništa tako snažno ne otkriva čovjekovu narav kao smijeh. Razlikujemo se po tome što nam je smiješno.

5.Da li je bojkot popisa izvjestan ili je moguće da se do 30. novembra isprave sve nepravilnosti i nedostaci i ispune zahtjevi opozicije?

Savković Vukčević: Popis je najveća i neskrivena želja Vučića, Rakovića i ostalih naših “dobrotvora”, tačnije njihova prilika da metodama etničkog inženjeringa smanje broj Crnogoraca, zatim pretvore Crnu Goru u državu naroda, učine je nefunkcionalnom, a prethodno ekonomski uništenom, i vremenom je pripoje Srbiji. Ni Dodik se ne usteže da nam projektuje takvu budućnost.

Čitaj još:   UŽAS, U NAPADU NOŽEM UBIJENO SEDAM OSOBA: Očevidac tvrdi da su sve žrtve bile žene...(foto i video)

Bez mogućnosti da se isprati popis, da tačno znamo kako se unosi konačni broj, nema pravednog popisa. Jasno je– pristati na takvo popisivanje znači sarađivati sa onima koji spremaju nestanak Crne Gore. Crna Gora je oduvijek bila najveća smetnja Velikoj Srbiji, a naše more i slobodarska istorija opsesija velikosrba. Abazović je do posljednjega vladajućeg daha radio na ispunjenju ove, uz Temeljni ugovor, najznačajnije svoje misije.

Koliko su usklađeni ciljevi Abazovića i Mandića dokazuje jučerašnja najava Zakona o državljanstvu, što je zadatak predśednika Nove srpske demokratije, odnosno predśednika Skupštine.

6. Poslanica Demokratske partije socijalista Aleksandra Vuković Kuč meta je teških uvreda i mizoginog govora na društvenim mrežama. Vaš komentar?

Savković Vukčević: Aleksandri Vuković-Kuč ne pristaje uloga žrtve. Ona je junakinja. Njena istina i dobrota štit su i za novi život i sve ljudske slobode, a pravednost ideje za koju se bori daje joj nesalomivu snagu. Takvim se ženama ponosi Crna Gora. Takve su žene mijenjale svijet na bolje. Uprkos onakvima.

Jovanović Danijela

izvor: gradski.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more