IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DARKO Šuković: Za ALEKSANDRA Vučića, je košmarna mogućnost, da Crna Gora uđe u Evropsku uniju prije Srbije… (foto, video)

Već 30. avgusta 2020.godine Aleksandar Vučić i oni koji stoje iza njega doveli su na vlast u Crnoj Gori političke snage koje treba da ispune ključne zadatke onih koji su ih na vlast doveli.

Za Vučića je košmarna mogućnost da Crna Gora uđe u Evropsku uniju prije Srbije. On je sve uradio, najotvorenije i najdrskije se miješao u unutrašnje stvari Crne Gore da to spriječi, da dovede poslušničku vlast koja neće dozvoliti da Crna Gora postane članica EU prije Srbije, kazao je glavni i odgovorni urednik Antene M Darko Šuković u emisiji “Znam da znaš” na Gradskoj RTV.

” To što su sve te vlasti papagajski govorile da su prozapadne, prevropske, su priče za malu đecu. Njihov zadatak i sve što su na djelu uradili u prethodne tri godine je to potvridlo, da Crna Gora ne uđe u EU.

Abazović je lako to mogao da uradi prije godinu i po, završila bi gro tri priče. Oni su dovedeni na vlast da Crne Gora to ne uradi. Ni ova Vlada nije projektovana i nema kapacitet da to uradi. Ta Vlada zavisi od Demokratskog fronta “, kaže Šuković.

Navodi da nije problem ove i prethodne dvije Vlade da shvate i da kapiraju koje su poruke Evropske komisije.

” Ja mislim da je problem druge vrste, to je jedan psihološki fenomen šta se dešava praktično sa cijelim jednim društvom, pa u mementu zaboravi ključnu stvar i počne da se bavi gotovo marginalijama, ili detaljima koji van izvorne činjenice ne mogu da vas dovedu do pravog rješenja “, navodi Šuković.

Čitaj još:   SKANDALOZNA PORUKA VUČIĆEVOG POSLANIKA: "I ja sam Radovan!"

Izvještaj Evropske komisije o Crnoj Gori je defintivno loš, tu se nema o čemu polemisati, problem je u odgovornosti i političkoj kulturi naših političara i njihovoj nespremnosti da se suoče sa bilo čim onakvim kakvo jeste, smatra on.

” Iz bilo čega na ovoj planeti oni samo jedino žele da vide način na koji će da izvuku neku korist samo za sebe. To radi Jakov Milatović i to je pokušao karikaturalno da uradi Dritan Abazović. To je politička elita u Crnoj Gori, to je to što su izabrali građani Crne Gore “, kaže on.

Napisati da Javni servis ima izbalansiran politički program je poprilična sramota za onoga koji je to pisao, sramota za EK i amabasadorku Kristinu Oanu Popu, poručuje Šuković.

” Taj izvještaj za medijsku slobodu je sramota, nije to prvi put. Mi već decenijama imamo jednu naopaku politiku u sferi medija od naših zapadnih partnera, i iz Brisela i iz Vašingtona, jer su oni uvijek bili finansijski i politički kišobran za najubjedljivo najgore u branši.

Oni 20 godina šalju naopake poruke da je to novinarstvo, kakvo gledamo danas na Javnom servisu ili u koncernu Vijesti. Kad vi građanima Crne Gore šaljete takvu poruku šta onda možete očekivati od ljudi koji čine nikad dovoljno sazrelu javnost, a time da nikad ne nauče što je dobro novinarstvo “, smatra Šuković.

Čitaj još:   PODGORICA: Majka pokušala doturiti sinu drogu u zatvor..

izvor: gradski.me

SAMARA: Vučićev sin među kriminalcima na utakmici Srbija- Kostarika…

Fotografije prikazuju Danila Vučića kako navija u grupi ljudi, među Read more

Adil Osmanović u Novom Pazaru: Vučić mora osuditi Dodikove izjave…

Zamjenik predsjednika SDA i ministar civilnih poslova BiH Adil Osmanović, Read more