IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ZIMA PROMIJENILA PLANOVE: Snijeg u martu, vrijeme koje se očekuje u narednih nekoliko dana… (foto)

Danas će preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom ili lokalnim pljuskovima, na planinama slab snijeg…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, srijeda, 13. 03. 2024… 08: 32… ZIMA PROMIJENILA PLANOVE: Snijeg u martu, vrijeme koje se očekuje u narednih nekoliko dana… (foto)

U većem dijelu regiona se očekuje kiša. Na planinama slab snijeg. Tokom dana smanjenje naoblake u Hercegovini, zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 2 do 8, na jugu do 10, a dnevna od 7 do 13, na jugu do 15 °C.

BiH: Narednih dana nestabilno vrijeme s kišom i snijegom na planinama

U Bosni i Hercegovini jutros preovladava umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Kiša je zabilježena u Hercegovini, javlja Anadolu.

Na Bjelašnici su izmjerena minus tri stepena Celzijusa, na Sokocu jedan, u Drvaru dva, Bijeljini, Doboju, na Ivan Sedlu tri, u Bugojnu, Livnu i Tuzli četiri, Gradačcu, Sarajevu i Zenici šest, Bihaću, Širokom Brijegu, Srebrenici i Trebinju sedam, Banjaluci, Prijedoru i Sanskom Mostu osam, Mostaru devet i Neumu deset.

“U Bosni i Hercegovini danas će preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom ili lokalnim pljuskovima. Na planinama slab snijeg. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni. Dnevna temperatura zraka od osam do 14 stepeni”, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

Čitaj još:   ZIMA PROMIJENILA PLANOVE: Vrijeme које се očekuje u narednih nekoliko dana... (foto)

U srijedu, pretežno oblačno vrijeme. U većem dijelu Bosne se očekuje kiša. Na planinama slab snijeg. Tokom dana smanjenje naoblake u Hercegovini i na sjeverozapadu Bosne. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura zraka od dva do osam, na jugu do deset, a dnevna od sedam do 13, na jugu do 15 stepeni.

U četvrtak, umjereno do pretežno oblačno vrijeme, uz postepeno razvedravanje tokom dana. Vjetar slab sjeverni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura zraka od dva do sedam, na jugu do devet, a dnevna od deset do 16, na jugu do 18 stepeni.

U petak, pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab zapadni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura zraka od nula do pet, na jugu do sedam, a dnevna od 12 do 18 stepeni.

U subotu, pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne i tokom noći očekuje se slaba kiša ili lokalni pljuskovi. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura zraka od tri do devet, na jugu do 11, a dnevna od 12 do 18 stepeni C…

Čitaj još:   ZIMA PROMIJENILA PLANOVE: Za vikend oblačno, kiša na planinama snijeg, početkom sedmice promjena vremena... (foto)

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more