IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

KVALIFIKACIJE ZA EUROBASKET: Egzibicija Crnogorki, viza već u džepu… (foto, video)

Još jedna laka pobjeda crnogorskih košarkašica… pobjedom protiv Švajcarske u II kolu kvalifkacija za Eurobasket napravile dodatni iskorak ka cilju…

PODGORICA: Crna Gora. Sport, vijesti, ponedeljak, 13. 11. 2023… 01: 09… KVALIFIKACIJE ZA EUROBASKET: Egzibicija Crnogorki, viza već u džepu… (foto, video)

Već nakon prvog kvalifikacionog ciklusa i samo dva meča crnogorske košarkašice imaju praktično već vizu za Eurobasket u džepu.

Tri dana nakon važnog brejka u Sarajevu, gdje su savladale Bosnu i Hercegovinu, naše košarkašice očekivano lako savladale su Švajcarsku 85: 61 i sa maksimalnim skorom čekaju nastavak kvalifikacija, koji je tek za godinu, kada će igrati protiv Luksemburga direktan meč za prvo mjesto u grupi H.

Ženska košarkaška reprezentacija je upisala i drugu pobjedu u kvalifikacijama za Eurobasket 2025.

Izabranice Jelene Škerović, koje su u četvrtak bile bolje od Bosne i Hercegovine u Sarajevu (91:70), večeras su u Igalu opravdale ulogu favorita i u duelu sa Švajcarskom (85:61).

Čitaj još:   MARIJA Zadravec- EVROPSKA PRVAKINJA: Poznatija kao Sweet Mery, predstavljala je Hrvatsku na Europskom takmičenju u seksu... (foto, video)

Crna Gora je bila ubjedljiva, pitanje pobjednika se nije postavljalo.

U drugoj četvrtini bilo plus 19 za našu selekciju, u trećoj je prednost išla i do 21, a u posljednjoj Švajcarkinje više nisu mogle da pariraju…

Zorana Radonjić je sa 13 poena bila najefikasnija u domaćem timu, po 11 su postigle Jelena Vučetić i Božica Mujović.

Kvalifikacije za EP se nastavljaju u novembru naredne godine, naša selekcija će gostovati Luksemburgu i dočekati Bosnu i Hecegovinu.

BONUS VIDEO: Himna Crne Gore – Oj, svijetla majska zoro

izvor iBalkan.net