IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

TUŽNA VIJEST: Preminuo poznati CRNOGORSKI glumac ŽARKO Laušević… (foto, video)

ŽARKO Laušević je preminuo u 63. godini, a njegovu je smrt potvrdila njegova ćerka….

Počeci u DODEST- u i na filmu TV Titograd

Rođen 1960. godine na Cetinju, Laušević je u ranoj mladosti počeo da se bavi glumom, najprije u podgoričkom DODEST-u. Potom je upisao studije glume na Univerzitetu u Beogradu, a ostvario je niz nezaboravnih pozorišnih i filmskih uloga.

Prvi put se na filmu pojavio kao osamnaestogodišnjak, i to u ostvarenju Mila Đukanovića “M.V”, rađenom u produkciji TV Titograd. Bio je to televizijski film, a osamdesetih su uslijedile i brojne zapažene uloge u dugometražnim ostvarenjima.

Niz nezaboravnih uloga na filmu i u teatru…

Iz rane faze njegove karijere naročito pamtimo ulogu Šilje u “Sivom domu”, poslije čega su uslijedili i angažmani u filmovima “Šmeker”, “Dogodilo se na današnji dan”, “Oficir sa ružom”, “Oktoberfest”, “Braća po materi” i “Boj na Kosovu”.

Za ulogu Petra Horvata u filmu “Oficir sa ružom” dobio je Zlatnu arenu u Puli.

Istovremeno je bio izuzetno zapažen u pozorištu, a kao jedna od najpoznatijih njegovih uloga pamtiće se ona u predstavi “Kanjoš Macedonović” iz 1989. godine. U to je doba bio član ansambla Jugoslovenskog dramskog pozorišta.

Tokom devedesetih, među njegovim zapaženijim ulogama bile su one u filmovima “Bolje od bjekstva”, “Crni bombarder”, “Tango Argentino” i “Kaži zašto me ostavi”, te u seriji “Zaboravljeni”.

Čitaj još:   KOBNA SVAĐA OKO BUREKA U SRBIJI: Krvavi zločin, brutalno ubio brata sjekirom... (foto)

Početkom devedesetih progonjen je od strane nacionalista u Beogradu, koji su i njemu i njegovoj porodici prijetili zbog uloge u predstavi “Sveti Sava”, za koju je, inače, dobio brojne nagrade.

BONUS VIDEO: Veče sa Ivanom Ivanovićem – Žarko Laušević imitira glumce i priča anegdote sa snimanja

Ubistvo u Podgorici, boravak u Americi, pomilovanje u Srbiji…

Posljednjeg dana jula 1993. godine, Laušević je zajedno sa bratom usmrtio Dragora Pejovića i Radovana Vučinića, ranivši Andriju Kažića. Sve se dogodilo preko Morače u Podgorici, čemu je prethodila svađa, a Žarko Laušević osuđen je na 13 godina zatvora. 

No, pošto mu je presuda ukinuta od strane Saveznog suda, 1998. godine izrečena mu je kazna od četiri godine, pa je pušten na slobodu. Potom je otišao u Sjedinjene Američke Države.

Vrhovni sud Crne Gore 2001. godine preinačio je prethodnu odluku i opet mu je izrečena kazna od 13 godina zatvora. Osam godina kasnije, SAD su razmatrale njegovu ekstradiciju po potjernici koju je raspisala Srbija. No, sud u Njujorku donio je odluku o ukidanju pritvora.

Laušević je u Srbiji pomilovan 29. decembra 2011. godine, a srpski pasoš uručen mu je 1. februara 2012.

Čitaj još:   ALEKSANDAR Bogdanović zahvalio BOŠNJAČKOJ STRANCI: Jedna ispravna odluka, građanska Crna Gora počiva na zajedništvu... (foto)

Tokom 2012. godine, uručen mu je pasoš Srbije, nakon čega je u toj državi ostvario više uloga. Po njegovom je životu 2014. godine snimljen film “Lauš”.

Bonus video: Od OVOGA je UMRO Zarko Lausevic! Upravo otkrivena PRAVA ISTINA! Kakva tragedija!

izvor: analitika.me

Nasrnuo nožem na policiju, policajac ga upucao!!!

Nesvakidašnji incident u Hrvatskoj... Kako je objavila zagrebačka policija, danas oko Read more

DRAMA NA CETINJU: Privedena poznata pjevačica iz Srbije, JEDVA JE SMIRILI …

Sandra Valterović, poznatija kao Seksi Sandra, privedena je danas nešto Read more

DOLAZI ZAHLAĐENJE, PADAĆE ŠIROM REGIONA…

ZA  VIKEND u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a Read more

Eksplodirao parkirani AUDI, djevojku našli PORED VOZILA!!!

Nepoznata djevojka je povređena kada je u Zemunu, oko 2:30h Read more