IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ODLIČNA PRESTAVA “sokola” pod GORICOM: EDVIN Kuč i STEVAN Jovetić sredili LITVANCE, nada i dalje postoji- Crna Gora– Litvanija 2: 0!! (foto, video)

Fudbalska reprezentacija Crne Gore večeras protiv Litvanije igra pretposljednju kvalifikacionu utakmicu za plasman na Evropsko prvenstvo 2024. godine– dešavanja sa stadiona pod Goricom pratite uživo na portalu iBalkan.net…

PODGORICA: Svijet, Sport, vijesti, petak, 17. 11. 2023… 17: 09… ODLIČNA PRESTAVA “sokola” pod GORICOM: EDVIN Kuč i STEVAN Jovetić sredili LITVANCE, nada i dalje postoji- Crna Gora– Litvanija 2: 0!! (foto, video)

Uoči nedjeljnog raspleta u ovom ciklusu, a nakon remija Bugarske i Mađarske (2:2), “sokoli” i dalje imaju  minimalne šanse da izvade vizu za Njemačku.

CRNA GORA – LITVANIJA 2:0
Kuč 3, Jovetić 48

79.minut – dvostruku promjenu vrši Radulović. Izlaze Janković i Krstović, nastup u dresu sa državnim grbom upisuju Lončar i Bakić.

75.minut – napadač koji blista u Švedskoj će dobiti šansu – Đukanović je zamijenio Camaja.

69.minut – aplauz za kapitena Jovetića koji izlazi iz igre. Marko Vukčević je na terenu.

67.minut – udarac Jovetića brani Gertmonas.

55.minut – dobra akcija “sokola”, Jovetić je poslije centaršuta Radunovića probao glavom, ali lopta je bila lak plijen za golmana Litvanije.

50.minut – solidan pokušaj Camaja, sa ivice kaznenog prostora.

47. Jovetić postiže gol, Crna Gora u vođstvu 2:0!

Poluvrijeme – 1:0 vodi Crna Gora. Dobar start, sjajan pogodak Kuča, a onda još par izglednih prilika da se duplira vođstvo. Odbrana je odradila svoj dio posla, Mijatović nije imao posla u prvih 45 minuta.

Tri minuta nadoknade.

38.minut – poslije perioda bez uzbuđenja pod Goricom, Jovetić je dobio aplauze. Poslije dobrih driblinga došao je u situaciju da šutira, ali nije bilo problema za čuvara mreže gostujuće selekcije.

26. Odličan dribling Camaja.

23.minut – nova prilika “sokola”, sada je Osmajić probao snažno iskosa sa desne strane, ali nije bio precizan.

Čitaj još:   SRAMOTNO, STADIONOM U BANJOJ LUCI, ORILO SE:“UBIJ TURČINA” I “NOŽ, ŽICA, SREBRENICA”... (foto i video)

20.minut – zicer za Camaja, velika je to bila šansa za 2:0. Nakon dodavanja Jovetića, napadač Kišvarde bio je u odličnoj situaciji, ali je obranio Gertmonas.

3.minut – GOOOL! Sjajan start našeg nacionalnog tima. Edvin Kuč je bombom sa preko 20 metara zatresao mrežu Litvanije. Nova majstorija veziste Balkanija u dresu sa državnim grbom, efektan gol prethodno je dao u prijateljskom susretu sa Libanom.

2.minut – odmah pokušaj Crne Gore, Krstović je lukavo zaprijetio Litvancima, ali Gertmonas intervenište.

1.minut – počeo je susret.

Sastavi:

Crna Gora: Mijatović – Vešović, Rubežič, Vujačić, Radunović – Kuč, Janković, Osmajić, Camaj – Jovetić, Krstović.

Litvanija: Gertmonas – Lasickas, Girdvainis, Lekiatas, Širvis – Utkus, Vorobjovas – Slivka, Gineitis, Černiš – Paulauskas.

Najava:

Crnogorska selekcija mora da slavi protiv Litvanaca kako bi ostala u igri za drugo mjesto u grupi G. “Sokoli” žele i osvetu za kiks u Kaunasu, kada je rival u 94. minutu izvukao remi protiv našeg nacionalnog tima.

“Litvanci su nam veliki dužnici, dva boda koja smo izgubili tamo su na neki način i promijenila tok kvalifikacija. Zato je ovo na neki način utakmica principa – zadužili su nas, dobar su tim, fizički posebno, dobri su u tranziciji, ali želimo da im se revanširamo. Utakmici ćemo prići kao da je u pitanju baraž utakmica”, rekao je selektor Miodrag Radulović.

S obzirom da je večeras Mađarska uz mnogo sreće izvukla remi u Sofiji i osigurala plasman na Evropsko prvenstvo, našoj selekciji ostaje nada, da uz pobjede u posljednja dva meča, sačeka i eventualni trijumf Bugarske nad Srbijom u Leskovcu.

Mađarska ima 15 bodova, Srbija 13, Crna Gora osam uz meč manje, Litvanija je sakupila šest, a Bugari tri boda.

Čitaj još:   ZAMALO sukob navijača Partizana i Fenera u Gracu: Navijači preskočili ogradu, policija sprečila veći incident! (foto, video)

CRNA GORA- LITVANIJA 2: 0 (1: 0)

Podgorica– Gradski stadion. Gledalaca: 4.500. Sudija: Artur Soareš Diaš (Portugal). Strijelci: Kuč u 3. i Jovetić u 48. minutu. Žuti kartoni: Vujačić, Rubežić, Kuč, Camaj (Crna Gora), Vorobjovas, Utkus, Lasickas (Litvanija).

Crna Gora: Mijatović- Vešović, Rubežič, Vujačić, Radunović – Kuč, Janković (79. Lončar), Osmajić, Camaj (75. Đukanović) Jovetić (69. M. Vukčević), Krstović (79. D. Bakić).

Litvanija: Gertmonas- Lasickas, Girdvainis, Lekiatas, Širvis (63. Upstas) – Utkus (63. Dolžnikov), Vorobjovas (63. Novikovas) – Slivka, Gineitis, Černih (82. Romanovskij) – Paulauskas.

Bonus video: Montenegro vs Lithuania 2- 0 Highlights Goals | EURO 2024 Qualifiers

izvor iBalkan.net

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more