IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

IZGLEDA DA JE ZIMA PROMIJENILA PONOVO PLANOVE: U narednim danima još niže temperature, vrijeme u narednih nekoliko dana je… (foto)

Danas će biti pretežno oblačno. Rijetko može padati veoma slab snijeg ili susnježica…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, četvrtak 07. 12. 2023… 10: 09… IZGLEDA DA JE ZIMA PROMIJENILA PONOVO PLANOVE: U narednim danima još niže temperature, vrijeme u narednih nekoliko dana je… (foto)

U kotlinama centralne i istočne regije Jugoistgoka Evrope povremeno sa slabom kišom ili susnježicom, a u višim područjima sa slabim snijegom.

U Hercegovini u jutarnjim satima je moguća kiša. Poslijepodne smanjenje naoblake na jugu i zapadu zemjle. Jutarnja temperatura zraka od – 2 do 4, a dnevna od 2 do 12°C.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između jedan i šest, na jugu od devet do 12 stepeni.

Biometeorološke prilike bit će lošije u prvom dijelu dana. Hladno i tmurno jutro širom zemlje, kod osjetljivih osoba uzrokovat će jačanje tegoba u vezi s njihovim bolestima. Dodatne probleme će stvarati i povre

petak, 07.12.2023. godine
Biometeorološke prilike biće lošije u prvom dijelu dana. Hladno i tmurno jutro širom zemlje, kod osjetljivih osoba uzrokovaće jačanje tegoba vezanih uz njihove bolesti. Dodatne probleme će stvarati i povremene, slabije sniježne padavine u Bosni a kiša u Hercegovini. Poslijepodnevni sati trebali bi biti malo ugodniji. Neophodno je provoditi mjere zaštite od niskih temperatura.

Čitaj još:   Vic dana Kauboj i lezbijka...

subota, 09.12.2023. godine
Djelimična stabilizacija vremenskih prilika uslovljava nešto ugodnije biometeorološke prilike. Tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata u prvom dijelu dana će se umanjiti. Povećana naoblaka i tmurno vrijeme,  s odmicanjem dana uzrokovaće lošije raspoloženje. Sjeverni vjetar usloviće dodatni osjećaj hladnoće, tako da je poželjno posvetiti više pažnje prikladnom odijevanju i zaštiti od nižih temperatura, naročito tokom jutra i večeri.

U nedjelju umjereno do pretežno oblačno vrijeme s kišom. U višim područjima susnježica ili snijeg. Jutarnja temperatura zraka od -3 do 2, a dnevna 2 do 9°C.

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more