IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Sreća okrenula leđa “lavicama”: Prvi poraz Crne Gore, plasman u četvrtfinale na čekanju… (foto, video)

Rukometašice Crne Gore upisale su prvi poraz na Svjetskom šampionatu – na startu glavne runde “lavice” su izgubile od Hrvatske 26: 25…

GETEBORG: Svijet, Sport, vijesti, četvrtak 07. 12. 2023… 17: 09… Sreća okrenula leđa “lavicama”: Prvi poraz Crne Gore, plasman u četvrtfinale na čekanju… (foto, video)

Lavice imala napad za izjednačenje – na kraju je bilo 26: 25 za Hrvatice…

Rukometašice Crne Gore upisale su prvi poraz na Svjetskom šampionatu – na startu glavne runde, “lavice” su u Geteborgu, nakon velike borbe, izgubile od Hrvatske 26:25.

Izabranice Bojane Popović su ostale na četiri boda u grupi I, Hrvatska ima tri, pa je plasman u četvrtfinale sada pod znakom pitanja.

Crna Gora je danas konstatno jurila zaostatak, ali je imala šansu da izbori remi, što bi bilo ravno pobjedni – desetak sekundi prije kraja Itana Grbić je šutirala, ali je lopta prohujala pored desne stative.

Brine povreda Marte Batinović, najbolje golmanke šampionata. Ona je već u 18. minutu napustila teren, a prema prvim informacijama iz Švedske riječ je o povredi koljena i šampionat je za nju najvjerovatnije završen.

Što se samog meča tiče, Hrvatska je od starta nametnula svoj ritam. Iako je konstantno bila u minusu, Crna Gora je na odmor otišla pri neriješenom rezultatu 13:13.

Početkom nastavka, nakon brzog pogotka Tanje Brnović, naš nacionalni tim bio je u napadačkoj krizi koja je potrajala deset minuta.

Hrvatska je sredinom drugog poluvremena povela sa 19:14, ali se “lavice” nisu predale, uprkos činjenici da im je sreća okrenula leđa. Dvocifren je broj udaraca koje su uputile “crvene”, a da se ispriječila prečka ili stativa.

Čitaj još:   BANJA LUKA: U Ferhadiji obilježen Dan džamija...

Upornošću i odbranama Marine Rajčić, Crna Gora je u ginišu uhvatila priključak, ali nažalost nije mogla da izbjegne poraz.

Naša selekcija naredni meč igra protiv Senegala u subotu od 15.30. Pobjeda je imperativ kako bi se zadržale šanse za plasman među osam najboljih.

Imamo na čemu ‘zahvaliti’ Hrvatskoj: Zamislite da danas igramo protiv ekipe u kojoj su Batinović i Pletikosić…

O suparnicama sve znamo, poznati su nam i svi mogući scenariji ukoliko savladamo Hrvatsku ili budemo poraženi, no treba podsjetiti kako Crna Gora susjednoj državi može biti i te kako ‘zahvalna’ kada je u pitanju ženski rukomet.

Jer, da su okolnosti bile nešto drugačije, danas bismo naspram sebe imali Martu Batinović i Mateu Pletikosić – a ni sama pomisao na to ne djeluje nimalo lijepo.

Marta Batinović, koju smo najprije ‘upoznali’ pod prezimenom Žderić, rođena je u Metkoviću, branila je u Pločama i u Podravki, a onda se dogodio momenat koji je sve preokrenuo – 2013. je došla u Budućnost Bemax. Nije trebalo da prođe dugo da se dokaže pred podgoričkom publikom, potom je često isticala kako se u Podgorici osjeća kao kod kuće i na kraju je logično bilo da obuče dres Crne Gore.

Na naš je gol prvi put stala 2019, a ima i nastupe za Hrvatsku – od 2011. do 2015. je branila za njih na 51 utakmici.

Pletikosić je, sa druge strane, rođena Sinjanka, a iz tamošnjeg je lokalnog kluba 2015. i prešla u Budućnost Bemax. Dugo nije dobijala poziv hrvatske reprezentacije koji je zasluživala, a potom je isticala kako se tamošnji savez prema njoj nije ponio korektno kada je bila povrijeđena. I tako je 2020. obukla dres naše selekcije.

Čitaj još:   ALEKSANDAR Bogdanović: Svi smo svjedoci da je strategija Putina da destabilizuje proces evropeizacije Zapadnog Balakana... (foto)

Ko zna u kakvom bismo raspoloženju čekali današnju utakmicu da prije tri večeri nije bilo njenih asistencija, ali i pogodaka.

Pritom, za obje igračice, današnji duel biće prvi takmičarski protiv države u kojoj su rođene.

Glavna runda, Grupa I

15.30 Crna Gora– Hrvatska
18.00 Senegal– Mađarska
20.30 Švedska– Kamerun

BONUS VIDEO: Jovanka Radicevic's farewell to Podgorica | Women's EHF EURO 2022

izvor iBalkan.net

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more