IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Crnogorski Helsinški Odbor: Ćutanje o brutalnim prijetnjama i napadima na istaknute novinarke znak teške moralne i političke krize… (foto)

Nastavljaju su brutalne i opasne prijetnje, mizogine uvrede i ponavlja nacional-šovinistički i fašistoidni narativ prema istaknutim i profesionalnim poslenicama javne riječi,  saopšteno je iz Crnogorskog helsinškog odbora…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, nedelja, 17. 12. 2023… 00 : 39… “CHO”- Crnogorski Helsinški Odbor: Ćutanje o brutalnim prijetnjama i napadima na istaknute novinarke znak teške moralne i političke krize… (foto)

Iz Crnogorskog helsinškog odbora, podsjećaju da su na udaru, po nebrojeni put, novinarke Gradske RTV i M Portala, čiji odgovorni žurnalistički angažman očito vrlo smeta predstavnicima avgustovskih vlasti i njihovim podržavaocima, poslušnicima i “botovima”, kako u zemlji, tako i u bližem i daljem inostranatvu.

“Umjesto da ponavljamo kako MUP, Uprava Policije i Tužilaštvo treba da obavljaju svoje dužnosti nepristrasno i neselektivno- što, na žalost i na štetu svih građana Crne Gore jednostavno nije slučaj – ovoga puta Crnogorski helsinški odbor za ljudska prava…

CHO želi da podsjeti i opomene pojedine predstavnike vlasti i odgovorne institucije, koje su, što je apsolutno neorihvatljivo i kompromitantno za njihove funkcije i za njih lično, opet propustili priliku da se oglase kada su napadnuti i ugroženi oni koji ih kritikuju”, navodi CHO, ističući da je to, zapravo, sramotno.

Navode da je prvi na toj listi predsjednik Milatović.

“On ponovo ćuti o tome, dajući značaj j podršku samo onima koji pripadaju njegovom političkom i ideološkom krugu. Time on potvrđuje, sasvim jasno i neopozivo, da nije predsjednik svih građana. 

Čitaj još:   Pejović: DRITANE Razmišljam da OTVORIM FIRME u zemljama Evrope, jer je u našoj MILIJE ZATVARANJE...

Ni za Vladu Crne Gore, njenog premijera i gospođu monistricu kulture i medija, se ne mogu naći riječi opravdanja. Što je poruka njihovog ćutanja? Da smo ‘banana država’ kojoj je bitniji bitcoin od slobodnih i nezavisnih novinarki i novinara? Kritiku pojedinih NVO i režimskih medija ćemo takođe izbjeći. Očigledno se ne objašnjava”, navode u saopštenju.

CHO i ovim povodom od Zaštitnika ljudskih prava i sloboda (ombudsmana) očekuje da odgovorno i nepristrasno radi posao za koji je izabran i plaćen i koji mora da obavlja neselektivno, bez samohvalisanja kako “podmeće leđa”. Evo mu prilike – kao i svim pomenutim i nepomenutim – za čiju reakciju još uvijek ima vremena.

“CHO ne želi da ‘nagađa’ što mogu biti razlozi za ćutanje i ignorisanje ovog teškog i opasnog problema – na strani Predsjednika, Premijera, Ministrice kulture i medija, Ministra unutrašnjih poslova, Ombudsmana, a posebno Policije i Tužilaštva- u dijelu koji se odnosi na najbezočniju i najsramniju izjavu/objavu opskurnog Milutina Mićovića.

Možda je činjenica da je on rođeni brat poglavara Crkve Srbije u Crnoj Gori – Joanikija II Mićovića – zapravo objašnjenje za ovu ‘zavjeru ćutanja’? Zar je moguće da njegove najpodlije neljudske objave neće biti inkriminisane zato što je i to dozvoljeno funkcionerima Crkve Srbije i njihovoj rodbini?”, pita CHO.

Čitaj još:   SKANDALOZNI UDŽBENIK ISTORIJE ZA SREDNJOŠKOLCE SRBIJE: Za Bratićku ništa sporno- Što se frči taj lik, šta su slagali? (foto)

“U svakom slučaju – ćutanje o ponovljenim brutalnim prijetnjama i napadima na istaknute novinarke je znak teške moralne i političke krize u našoj zemlji”, zaključuje se u saopštenju.

Izvor Antena M.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more