IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

OBRUKAO CRNU GORU- POLTRONISANJEM za Aleksandra VUČIĆA: Rajo MANDIĆ, Evropi ponovo postao ANDRIJA Koljenica… (foto)

Čini se da je ANDRIJA Rajo Mandić ovakavim postupkom dokazao da koliko god izigravao ’’evropskog političara’’ i sa koliko god se zapadnih zvaničnika sastao, koljenica, šljivovica, četnička gibanica i šatorske pevaljke, će ipak ostati metafora njegovog političkog djelovanja. Uz naravno neizostavan ponižavajući poltronizam rezervisan za voljenog ALEKSANDRA Vučića…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, ponedeljak, 18. 12. 2023… 12: 09… OBRUKAO CRNU GORU- POLTRONISANJEM za Aleksandra VUČIĆA: Rajo MANDIĆ, Evropi ponovo postao ANDRIJA Koljenica… (foto)

Predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić sinoć je propisno obrukao državu Crnu Goru, kada se obreo u društvu velikosrpske, nacionalističke klike koju je predvodio autokrata na čelu srpskog kriminalno-terorističkog režima Aleksandar Vučić.

Mandić, koji je od kad je došao na poziciju predsjednika Skupštine postao poznat kao Rajo Evropa, jer se odrekao svih principa za koje se zalagao kao opozicioni prvak da bi postao ”evropejac”, noć je proveo u izbornom štabu Vučićeve Srpske napredne stranke (SNS).

Prilikom obraćanja Vučića koji je proglasio izbornu pobjedu Mandić je ponosno stojao blizu svog nalogodavca.

Čitava domaća, regionalna i svjetska javnost spekuliše da je Vučić već odavno pritiscima, medijskom propagandom, podmićivanjem i glasačkim prevarama pokrao još jedne izbore, a Mandić je svojim prisustvom dao dodatni legitimitet autokrati koji je Srbiju pretvorio u faktor nestabilnosti u regionu.

Čitaj još:   ZAGREB: Poslije izraelskih aviona i američkih helikoptera, stigla i dva "blekhoka" od 50 miliona dolara...

Ono što je tragično, je da ovoga puta Mandić nije opozicioni političar kojem se može oprostiti da šeni pred srpskim autokratom, već je predjednik Skupštine. Stoga je svojim snishodljivim ponašanjem pred srpskim autokratom i druženjem sa likovima kao što su Milorad Dodik i Aleksandar Vulin, koji su na svakoj crnoj listi zapadnih zemalja, ponizio čitavu državu koju nažalost predstavlja. Državu koja još uvijek, makar formalno teži tim zapadnim integracijama.

Čini se da je Mandić ovakavim postupkom dokazao da koliko god izigravao ’’evropskog političara’’ i sa koliko god se zapadnih zvaničnika sastao, koljenica, šljivovica, četnička gibanica i šatorske pevaljke, će ipak ostati metafora njegovog političkog djelovanja. Uz naravno neizostavan ponižavajući poltronizam rezervisan za voljenog Vučića.

Iako je mnogo obećavao, čini se da je nakon sinoćnje predstave Rajo Evropa, ponovo postao Andrija Koljenica, zaslužni poltron srpskog autokrate, ovoga puta sa visokom zvaničnom državnom funkcijom. (B.K.)

Čitaj još:   KULMINACIJA SKANDALA NA BHRT: OGLASILI SE DEMOBILISANI BORCI ARMIJE BiH "I ovu kuću smo branili od agresije..." (foto i video)

izvor aktuelno.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more