IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

RED KIŠE, RED SUNCA, SVE DO…: Sunčana jutra uz umjerenu oblačnost, dnevne temparature do 18 stepeni C, vrijeme narednih dana… (foto)

U regionu jugoistoka Evrope i na Balkana jutros je sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle i niskih oblaka, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, ponedeljak, 25. 12. 2023… 10: 59… RED KIŠE, RED SUNCA, SVE DO…: Sunčana jutra uz umjerenu oblačnost, dnevne temparature do 18 stepeni C, vrijeme narednih dana… (foto)

RED KIŠE, RED SUNCA, SVE DO…: Sunčano jutro uz umjerenu oblačnost, dnevna temparatura do 18 stepeni C, vrijeme će biti narednih dana… (foto)

Danas se očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura zraka od 4 do 10, a dnevna od 10 do 18°C.

Jutros je najhladnije u Livnu gdje su izmjerena minus dva stepena Celzijusa, zatim u Drvaru minus jedan, na Sokocu nula, u Prijedoru i Sanskom Mostu jedan, na Bjelašnici dva, u Sarajevu i Zenici tri, na Ivan-sedlu četiri, u Mostaru i Tuzli pet, Banjoj Luci, Širokom Brijegu i Trebinju šest, Bugojnu devet, Gradačcu deset, Neumu 11 i Bihaću 14 stepeni.

ponedjeljak 25.12.2023. godine
Uz povoljnu biometeorološku prognozu većina ljudi biće boljeg raspoloženja, a tegobe kod osjetljivih osoba djelimično će se umanjiti. Neophodno je posvetiti više pažnje odijevanju i zaštiti od nižih temperatura tokom prohladnih jutarnjih i večernjih sati, naročito u unutrašnjosti. Prije podne, mjestimično je moguća i pojava dugotrajnije magle, što će usporiti porast temperature, stoga bi hronični bolesnici trebali biti oprezniji prilikom boravka na otvorenom u ovom periodu. Danju sunčanije i ugodnije u cijeloj zemlji.

Čitaj još:   VRIJEME DANAS OBLAČNO I HLADNIJE: Ponegdje slaba kiša, za vikend hladnije... (foto)

– U Bosni i Hercegovini danas se očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama Bosne i uz riječne tokove može biti magle. Najviša dnevna temperatura od deset do 16, u sjevernim područjima Bosne do 18 stepeni – saopćeno je iz FHMZ-a BiH.

U utorak, u Hercegovini i na jugozapadu Bosne umjereno do pretežno oblačno vrijeme, lokalno sa slabom kišom poslijepodne i tokom noći. U ostatku zemlje sunčano, uz postepeno naoblačenje u drugom dijelu dana. Prijepodne po kotlinama Bosne i uz riječne tokove može biti magle. Jutarnja temperatura zraka od tri do devet, na sjeverozapadu Bosne 12, a dnevna od deset do 16 stepeni.

U srijedu, jutro umjereno do pretežno oblačno, uz postepeno smanjenje oblačnosti tokom dana. Jutarnja temperatura zraka od dva do osam, na jugu do deset, a najviša dnevna od osam do 14, na jugu do 16 stepeni C…

Čitaj još:   LONDON, KRALJICA NAPRAVILA PREOKRET: Potpisala zakon koji sprečava Bregzit...

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more