IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

RUSKI AMABASADOR TVRDI: “Aleksandar VUČIĆ ima dokaze, da iza nereda stoje…!” (foto, video)

Aleksandar Vučić, je obećao građanima sigurnost na cestama i naglasio kako su na provokacije odgovorili “blagim” reakcijama od strane snaga reda…

BEOGRAD: Srbija, Crna Hronika, vijesti, ponedeljak, 25. 12. 2023… 17: 59… RUSKI AMABASADOR TVRDI: “Aleksandar VUČIĆ ima dokaze, da iza nereda stoje…!” (foto, video)

U razgovoru s TV Rusija 24, ruski ambasador Bocan Harčenko je izjavio kako Zapad stoji iza nedavnih protesta ispred zgrade Gradske skupštine u Beogradu.

Svega dan otkako je Beograd opet zapljusnuo novi val nezadovoljstva koji su uzrokovali i veliki protest u centru Beogradu, uslijedila je “analiza” ruskog ambasadora u Beogradu. 

U razgovoru s TV Rusija 24, ruski ambasador Bocan Harčenko je izjavio kako Zapad stoji iza nedavnih protesta ispred zgrade Gradske skupštine u Beogradu.

“Opozicija je počela proteste koji su podržani izvana. Vučić je pričao o tome, ne mogu o detaljima jer su povjerljive informacije. Ali on ima neoborive dokaze da je poticanje nereda stiglo sa Zapada”, rekao je Harčenko nakon sastanka s Vučićem, javlja N1 Srbija.

Podsjetimo, u jeku okupljana građana na beogradskim ulicama što je okončano nasiljem prema demonstrantima od strane policije, javnosti se vanredno obratio i predsjednik Aleksandar Vučić. Obećao je građanima sigurnost na cestama i naglasio kako su na provokacije odgovorili “blagim” reakcijama od strane snaga reda.

Čitaj još:   NOVI PAZAR: Jasmina Curić- DA NA POPISU U SRBIJI JASNO KAŽEMO DA SMO BOŠNJACI I DA GOVORIMO BOSANSKI

Vučić tvrdi da je prosvjedovalo svega 2490 ljudi

Isto tako, na Instagramu je objavio da je informirao Harčenka o neredima u Beogradu u subotu te ponovio: “Sve ćemo učiniti da sačuvamo sigurnost građana i našu Srbiju”.

“Razmijenili smo mišljenja i o bilateralnim odnosima, situaciji u regiji i aktualnim geopolitičkim događanjima. Prenio sam ambasadoru želju da naša dva naroda dočekaju predstojeće praznike i Novu godinu u miru i blagostanju”, zaključio  je predsjednik Srbije.

Podsjetimo, vlasti u Beogradu ne skrivaju svoje konekcije s ruskim tajnim službama. Premijerka Ana Brnabić je također usmjerila zaključke o mogućem uzroku nedavnih “nereda” prema zapadu. No, isto tako je činjenica da Vučićev režim ima podršku i od mnogih zapadnih sila, posebno Sjedinjenih Država. 

BONUS VIDEO: Vučić: Nikakva revolucija nije u toku

izvor (SB)

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more