IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

JANUAR NIJE ONO ŠTO JE BIO: Vremenska prognozu za narednih 15 dana- jutros sunčano, temperature i do 17 stepeni C… (foto)

U većem dijelu našeg REGIONA jutros je sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama je jutros sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, utorak, 26. 12. 2023… 08: 00… JANUAR NIJE ONO ŠTO JE BIO: Vremenska prognozu za narednih 15 dana- jutros sunčano, temperature i do 17 stepeni C… (foto)

Prostrana anticiklona i zračna masa sa juga uslovit će sunčano i stabilno vrijeme u Bosni i Hercegovini.

Temperature zraka u 07 sati (°C): Sokolac -4; Sanski Most -1; Prijedor, Zenica 0; Banja Luka, Bugojno, Doboj, Drvar 1; Bjelašnica, Ivan Sedlo, Sarajevo, Tuzla 3; Livno 5; Stolac, Trebinje 6; Mostar 7; Gradačac, Široki Brijeg 8; Neum 12; Bihać 13; Atmosferki pritisak u Sarajevu iznosi 944 hPa, za 1hPa je niži od normalnog i lagano raste.

Bez padavina sve do pred kraj decembra uz natprosječno visoke temperature zraka. Od petak više oblaka i uz frontalni sistem sa sjeverozapada moguće su kratkotrajne padavine u dane vikenda.

Do 31. decembra vrijednosti temperatura zraka biće iznad prosječnih za ovaj period, jutra prohladna sa temperaturama zraka od -3 do 2 °C na planinama centralne i istočne Bosne, te od -1 do 4 u ostalim predjelima Bosne, u Hercegovini od 3 do 8 °C. Danju u Bosni do 10 °C u Hercegovini do 15 °C.

Nešto niže vrijednosti temperature zraka, u granicama prosječnih, očekuje se od 01. januara do 10. januara.

Čitaj još:   DAMIR- BUBI MEHIĆ ĆE BITI IZRUČEN BOSNI I HERCEGOVINI: Uhvaćen na aerodromu u Beogradu zbog lažnih dokumenata... (foto)

Minimalne temperature zraka od – 3 do 1, u Hercegovini 1 do 6, maksimalne u Bosni do 9 u Hercegovini do 14°C

utorak 26.12.2023. godine
Biometeorološke prilike su povoljne i većina populacije trebala bi biti boljeg raspoloženja. Nakon vedrije noći, u jutarnjim satima će biti prohladno, stoga je preporučljivo posvetiti pažnju prikladnoj zaštiti od nižih temperatura i djelimično reducirati aktivnosti. U ostatku dana ugodnije, uz toplije i stabilnije vrijeme, sa sunčanim intervalima. Na jugu zemlje, uz nešto izraženiju naoblaku i malo više temperature zraka u odnosu na unutrašnjost. Tegobe kod hroničnih bolesnika djelimično će se umanjiti.

Od 02. do 06. januara očekuje se stabilno vrijeme bez padavina, a novo pogoršanje uz padavine od 07. januara do 10. januara.

Nešto niže vrijednosti temperature zraka, u granicama prosječnih, očekuje se od 01. januara do 10. januara.

Čitaj još:   VREMENSKA PROGNOZA: Oblačno s kišom pljuskovima i grmljavinom, slično i narednih dana... (foto)

Minimalne temperature zraka od -3 do 1, u Hercegovini 1 do 6, maksimalne u Bosni do 9 u Hercegovini do 14 C…

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

OPET KIŠA ALI SAMO U…-Vremenska prognoza do petka

U Bosni i Hercegovini jutros je bilo malo do umjereno Read more

STIŽE VELIKO NEVRIJEME: ŽUTO UPOZORENJE za cijelu BiH

Očekivana količina padavina je od pet do 15, lokalno i Read more