IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DRAMA U RIJADU: Odgođen početak meča Galate i Fenera, u toku je ključni sastanak… (foto, video)

Utakmica Superkupa započet će aktivnostima proslave 100. godišnjice Republike, minutom šutnje za naše šehide i našom nacionalnom himnom koju će izvesti umjetnik Norm Ender, u prisustvu naše turske zastave, navedeno je u saopćenju TFF- a…

RIJAD: Svijet, Sport, Zanimljivosti, vijesti, petak, 29. 12. 2023… 19: 40… DRAMA U RIJADU: Odgođen početak meča Galate i Fenera, u toku je ključni sastanak… (foto, video)

FUDBALERI Fenerbahčea i Galatasaraya večeras su trebali igrati Superkup Turske i boriti se za trofej, no početak meča je odgođen zbog velikog skandala. Uz nas pratite sve informacije iz Rijada.

Razlog političkog skandala je to što domaćini utakmice u Rijadu (Saudijska Arabija) ne dozvoljavaju igračima da izađu na teren u majicama s likom Kemala Ataturka. Igrači to silno žele i ne izlaze na teren bez njih.

Pratite uz nas najnovije informacije iz Rijada…

19:10 – Zanimljivo, dok traje neizvjesnost, nogometaš Fenerbahčea Michy Batshuayi snimao je lajv na svom Instagram nalogu. Na njemu se vidi kako nogometaši Fenerbahčea sjede u hotelu za stolom i čekaju šta će se dogoditi. Belgijanac je vrlo dobro raspoložen i čini se da ga ova situacija nije previše uznemirila.

Čitaj još:   Episkop SPC Kirilo BOJOVIĆ pozitivan na koronu, smješten u Klinički centar? (foto)

19:05 – U međuvremenu, oglasili su se neki turski klubovi poput Bešiktaša i Trabzonspora, a koji su fotografijama Kemala Ataturka iskazali šta misle o trenutnoj situaciji. Potpuno jasno, oni su uz rivale Fenerbahče i Galatasaray, koji ne žele igrati današnju utakmicu.

19:01 – Dok traje sastanak na kojem će biti odlučeno hoće li se igrati večeras, turski mediji navode da su igrači u međuvremenu stigli na stadion u Rijadu, ali su se onda povukli u hotel.

18:53 – U toku je važan, najbitniji sastanak za utakmicu. Trenutno pregovaraju ministar sporta Turske Askin Bak, predsjednik Nogometnog saveza Turske Mehmet Buyukeksi, te predsjednici Fenerbahčea i Galatasaraya Ali Koc i Dursun Ozbek.

18:49 – Još se čekaju službena saopćenja. Na zvaničnim stranicama Galatasaraya i Fenerbahčea nema nikakvih objava satima, kao ni na stranici Nogometnog saveza Turske.
18:45 – Početak meča je službeno odgođen jer igrača nema na terenu. Pratimo situaciju i čekamo zvaničnu odgodu ili otkazivanje. Zvanična informacija očekuje se uskoro.

Čitaj još:   NIKOLA Zirojević: Dobro je što smo vidjeli da su iz PES konačno zauzeli stav, imali su problem i da govore... (foto)

18:43 – Igrači nisu ni izašli na zagrijavanje, tako da će sasvim sigurno biti odgođen meč. Da li će biti i skroz otkazan, sve vodi ka tome.

18:42 – Protokol sa zvaničnim imenima igrača uopće nije dostavljen organizatorima meča i medijima.

izvor iBalkan.net/ agencije AA
Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more