IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

UŽAS I SKANDAL- Nenajavljene kontrole: Vojna policija zatekla drogirane vojnike… (foto)

Kontrola je sprovedena u ranim jutarnjim satima u ponedjeljak, što ukazuje na ponašanje i postupanje ovih pripadnika VCG tokom vikenda…

PODGORICA: Crna Gora, Crna Hronika, vijesti, subota, 30. 12. 2023… 08: 40… UŽAS I SKANDAL- Nenajavljene kontrole: Vojna policija zatekla drogirane vojnike… (foto)

U sklopu obavljanja redovne i nenajavljene kontrole stanja u jedinicama Vojske Crne Gore, nadležni vojni organi su testiranjem došli do podataka koji ukazuju na moguće prisustvo psihoaktivnih supstanci kod nekoliko mlađih članova kolektiva, saopšteno je Danu iz Ministarstva odbrane.

Kontrola je sprovedena u ranim jutarnjim satima u ponedjeljak, što ukazuje na ponašanje i postupanje ovih pripadnika VCG tokom vikenda.

Prema saznanjima Dana, pojedini vojnici bili su pozitivni i na alkohol.

Tak medij je objavio da je na alkohol jbilo pozitivno sedam pripadnika VCG u Baru, a na psihoaktivne supstance i alkohol šest vojnika u jedinicama u Golubovcima i Danilovgradu. Navodno i u Pljevljima je bilo vojnika pozitivnih na psihoaktivne supstance.

Čitaj još:   Ðerlek traži strože kontrole: NE VRIJEDI NIŠTA, LJUDI KRŠE MJERE u parkovima i na šetalištima

Komandiri i rukovodeći kadar upoznati su sa rezultatima kontrole i trenutno se realizuju unutrašnje procedure, u okviru zakonske regulative MO i VCG.

izvor CdM.me