IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Ef. Muhamed VELIĆ, podijelio priču DŽEMATLIJE, koji je prije AGRESIJE na BiH, takstirao u NJEMAČKOJ… (foto, video)

Muhamed Velić, sarajevski imam, mudre misli često dijeli putem društvenih mreža…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, srijeda, 03. 01. 2024… 16: 40… Ef. Muhamed VELIĆ, podijelio priču DŽEMATLIJE, koji je prije AGRESIJE na BiH, takstirao u NJEMAČKOJ… (foto. video)

Pitao ga ovaj Švabo odakle je, kaže iz Bosne, jesi musliman, jesam, e dobro onda znaš li koji je najslavniji muslimanski vojskovođa, a ovaj će naš k’o iz topa– Salahuddin Ejjubi, kaže Švabo tačno, a onda ga naš pita otkud on zna za njega, kaže od oca, pa nastavlja– moj je otac bio general njemačke vojske, imao veliku biblioteku u kući, a najveća polica…

Nerijetko objavljuje i priče iz svakodnevnog života koje su korisne i potiču nas na razmišljanje. Danas je podijelio priču koju mu je prenio stariji džematlija.

Velićev status prenosimo u cijelosti:  

  • Priča mi danas jedan stariji džematlija kako je prije agresije taksirao u Njemačkoj i jedan dan u auto mu uđe jedan poznati njemački sportista, džudista, on ga prepozna, pa tako uđoše u priču. Pita ga ovaj Švabo odakle je, kaže iz Bosne, jesi musliman, jesam, e dobro onda znaš li koji je najslavniji muslimanski vojskovođa, a ovaj će naš k’o iz topa – Salahuddin Ejjubi, kaže Švabo tačno, a onda ga naš pita otkud on zna za njega, kaže od oca, pa nastavlja – moj je otac bio general njemačke vojske, imao veliku biblioteku u kući, a najveća polica je bila posvećena upravo njemu, kaže, moj otac je bio fasciniran i opčinjen Salahuddinom.
Čitaj još:   ALEK Barović: Polećeše sokoli i nisko padoše... (foto)

Svi smo u kući morali znati sve o njemu. Eto tako, zaključismo da su oni proučavali naše velikane, umnike, alime i vojskovođe, a mi smo znali sve o njihovim pjevačima, glumcima ili sportistima u boljem slučaju. Eh, u tom je poenta. Allah da providi. Amin – napisao je ef. Velić.

BONUS VIDEO: Selahaddin (Salahuddin) 1.Bölüm- Necmetu Faris- Türkçe/ Arapça Altyazı

(A. J.)

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more