IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

OMILJENI NAPITAK: Da li je zdravo piti kafu sa mlijekom, ovo treba shvatiti ozbiljno, obratite pažnju na jednu jedinu stvar… (foto, video)

Kafa je omiljeni napitak mnogih ljudi, a često je pitanje je li ona zdrava…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, petak, 05. 01. 2024… 07: 40… OMILJENI NAPITAK: Da li je zdravo piti kafu sa mlijekom, ovo treba shvatiti ozbiljno, obratite pažnju na jednu jedinu stvar… (foto, video)

Ako gledamo crnu kafu i kafu s mlijekom, kafa s mlijekom predstavlja nešto veću opasnost za zdravlje nego crna kafa jer u sebi sadrži mlijeko.

Neki ljudi vole piti istu šolju kafe cijeli dan, ali stručnjaci ovo nikako ne savjetuju jer nije zdravo, a najviše pažnje treba posvetiti mlijeku koje stavljamo u kafu.

KAFA S MLIJEKOM

Ako mlijeko čuvate u frižideru, ono može trajati do sedam dana, ali ako ga dodate u kafu koja stoji satima, bolje je napraviti novu šolju kafe.

Kafa mijenja okus već nakon 30 minuta, a nakon četiri sata, ulja u kafi se mogu pokvariti te je zato najbolje popiti kafu unutar pola sata.

Čitaj još:   Milo Đukanović: O potezima DRITANA Abazovića će suditi birači, sudovi i istorija, logično je da Crna Gora bude prva sljedeća članica EU... (foto, video)

CRNA KAFA

A šta je s crnom kafom bez mlijeka? Ona je u redu čak i kad duže stoji.

Njezin okus nije isti kao kod svježe pripremljene kafe, ali je i dalje ukusna. Iako stručnjaci savjetuju da je bolje napraviti novu šolju, ako vam ne smeta okus odstajale kafe, crna bez mlijeka je super za opuštanje.

BONUS VIDEO: Da li je zdravo piti kafu sa mlijekom | Dr Feelgood & Dr Lookgood

izvor iBalkan.net

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more