IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ZIMA, ZIMA, E PA ŠTA JE: Snijeg i minusi, donosmo vremensku prognozu za narednih 15 dana… (foto)

Danas povremeno sa slabim snijegom. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, na jugu uumjerena bura. Jutarnja temperatura zraka od – 8 do – 2, na jugu do 4, a dnevna od -4 do 2, na jugu od 4 do 10 °C.

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, utorak, 09. 01. 2024… 09: 40… ZIMA, ZIMA, E PA ŠTA JE: Snijeg i minusi, donosmo vremensku prognozu za narednih 15 dana… (foto)

Druga sedmica u januaru na području Regije Jugoistočne Evrope prote djelimično u zimskom ugođaju.

Sredinom sedmice u kotlinama i duž riječnih tokova moguća je magla. Na sjeveru Bosne prognozira se susnježica i kiša. Pretežno sunčano i djelimično oblačno izgledno je na jugu i jugozapadu zemlje. Temperature zraka primjerene dobu kojem se nalazimo

U centralnoj i istočnoj Bosni preovladavaće pretežno oblačno vrijeme sa povremeno slabim snijegom koji će stvarati novi snježni pokrivač, kako na planinama tako i u nižim podučjima.

U Sarajevu oblačno vrijeme, povremeno sa slabim snijegom. Jutarnja temperatura oko -6, a dnevna oko -3 °C, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Minimalne temperature zraka varirat će od -9°C do -3°C u Bosni, na području Hercegovine od -2°C do 3°C. Najviše dnevne temperature između -4°C i 1°C u Bosni, do 6°C na jugu zemlje. Predkraj sedmice na jugu maksimlane temperature moguće su i do 10°C.

Čitaj još:   Dnevni horoskop za 28. decembar 2020. godinu...

U periodu od 15.01. do 22.01. prema raspoloživim sinoptičkim materijalima preovladavaće pretežno oblačno sa susnježicom ili slabim snijegom u Bosni. Na jugu zemlje uglavnom slaba kiša koja bi mogla tokom dana biti intezivnija.

Jutarnje temperature kretat će se između -6°C i 0°C u Bosni do 4°C u Hercegovini. Maksimalne očekivane temperature varirat će između -1°C i 4°C, u Hercegovini do 8°C.

utotak 09.01.2024. godine
Biometeorološke prilike su nepovoljne. Mada će padavine tokom dana postepeno slabiti, osjetno niže temperature, uz veći sadržaj vlage u zraku i pojačan osjet hladnoće, uzrokovaće probleme hroničnim bolesnicima, ponajviše osobama sa plućnim i kardiovaskularnim problemima. Tmurno vrijeme, također će loše djelovati i na raspoloženje većine populacije. Neophodno je povesti računa o prikladnom odijevanju, umanjiti boravak na otvorenom i reducirati aktivnosti.

srijeda 10.01.2024. godine
Opšta slika djelimično će se popraviti, osjetnije u drugom dijelu dana, ponajviše zbog prolaska pogoršanja i stabilnijeg vremena. Tegobe kod osjetljivih osoba trebale bi se postepeno umanjiti. Neophodno je posvetiti veću pažnju odijevanju i zaštiti od hladnoće, obzirom da su moguće i cjelodnevne negativne temperature, izraženije u Bosni, dok će u Hercegovini probleme uzrokovati povremeno jača bura. Hronični bolesnici trebali bi izbjegavati duže boravke na otvorenom.

Čitaj još:   DRAMA U GIMNAZIJI U SARAJEVU: Profesorica došla na čas pijana, reagovala policija... (foto)

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more