IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

JOŠ DANAS SUNČANO, PA IDE NOVI PREOKRET: Vrijeme koje se očekuje u narednih nekoliko dana… (foto)

Najviša dnevna temperatura zraka većinom između – 5 i 1 stepen Celzijusov, na jugu od 5 do 9, objavili su iz FHMZ- a…

SARAJEVO: Regija, Zabunimljivosti, vijesti, četvrtak, 11, 01. 2024… 08: 40… JOŠ DANAS SUNČANO, PA IDE NOVI PREOKRET: Vrijeme koje se očekuje u narednih nekoliko dana… (foto)

U većem dijelu REGIONA danas će biti dosta niskih oblaka, koja će se tokom dana djelomično smanjivati, objavili su iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH…

Dabas je najniža jutarnja temperatura zraka između -10 i -4°C, na jugu do 3°C. Dnevna temperatura zraka između -4 i 1°C, na jugu od 6 do 10°C.

Najviše sunčanog vremena će biti na području Hercegovine i jugozapadu Bosne.

Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između- 5 i 1 stepen Celzijusov, na jugu zemlje od 5 do 9. U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Najviša dnevna temperatura zraka oko- 1 stepen Celzijusov.

U četvrtak umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Bosni po kotlinama i uz riječne tokove može biti magle. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka od- 8 do – 2, na jugu do 2, a najviša dnevna od- 3 do 3, na jugu do 10 stepeni Celzijusovih.

Čitaj još:   RED KIŠE I SNIJEGA, I TO SVE DO…: Vrijeme koje se očekuje u narednih nekoliko dana... (foto)

U petak u Bosni pretežno oblačno, a u Hercegovini sunčano vrijeme. U nizinama Bosne povremeno je moguća slaba kiša ili susnježica, a u višim područjima slab snijeg.

U Hercegovini i zapadnim područjima Bosne umjerena do pojačana bura, a u ostatku zemlje slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni vjetar. Jutarnja temperatura zraka od- 7 do- 1, na jugu do 3, a najviša dnevna od- 4 do 2, na jugu do 10 stepeni .

U subotu u Bosni umjereno do pretežno oblačno, uz postupno smanjenje oblačnosti tokom dana. U Hercegovini sunčano uz malu oblačnost. Jutarnja temperatura zraka od- 8 do- 2, na jugu do 3, a najviša dnevna od- 4 do 2, na jugu do 10 stepeni C.

U nedjelju očekuje se postepeno naoblačenje sa jugozapada. Pretežno oblačno bi bilo na području Hercegovine, zapadu i jugozapadu Bosne. U većem dijelu Bosne povečanje oblačnosti u drugoj polovini dana. Najniža jutarnja temperatura zraka između – 7 i – 2°C, na jugu do 3°C. Najviša dnevna temperatura zraka između – 1 i 4°C, na jugu do 7°C.

Čitaj još:   SJEVA, TUTNJI I GRMI: Vrijeme koje se očekuje u narednih nekoliko dana... (foto)

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more