IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Pjesma koja veliča četnike na proslavi u Pljevljima: Iz Bošnjačke stranke poručili da VLAST se jasno odrede prema ovom događaju… (foto, video)

“Smatramo da ovakvi i slični postupci ugrožavaju dobrosusjedske odnose”, kazao je šef Kluba poslanika Bošnjačke stranke AMER Smailović…

PLJEVLJA: Crna Gora, Crna Hronika, vijesti, ponedeljak, 15. 01. 2024… 09: 40… Pjesma koja veliča četnike na proslavi u Pljevljima: Iz Bošnjačke stranke poručili da VLAST se jasno odrede prema ovom događaju… (foto, video)

Na dočeku Nove godine po julijanskom kalendaru u Pljevljima, u organizaciji Opštine, mogla se čuti i pjesma koja veliča četnički pokret.

Snimak sa događaja je, između ostalih, objavio Samir Kadribašić iz Islamske zajednice, pitajući premijera Milojka Spajića, koji je rođen u Pljevljima, “dokle više ovako”.

Takođe, predsjednik Opštine Pljevlja Dario Vraneš prisutnima na proslavi je Novu godinu po julijanskom kalendaru čestitao kao “novu srpsku 2024. godinu”.

BS: Činioci vlasti u Pljevljima da se jasno odrede prema ovom događaj

Iz Bošnjačke stranke su poručili da je lokalna vlast u Pljevljima “ponovo ugrozila multietnički sklad”.

“Doček Nove godine po Julijanskom kalendaru u Pljevljima, u organizaciji lokalne vlasti, gdje su se mogle čuti četničke pjesme, ponovni je pokušaj slabljenja multietničkog sklada u ovom gradu, koji se vjekovima dičio dobrim komšijskim i međuetničkih odnosima”, saopštio je šef Kluba poslanika Bošnjačke stranke
Amer Smailović.

“Pljevlja su Crna Gora u malom, gdje je multietnički sklad najveće bogatstvo ovog grada. Smatramo da ovakvi i slični postupci ugrožavaju dobrosusjedske odnose. Pozivamo građane Pljevalja da se snažno odupru svim vidovima provociranja multietničkog i multivjerskog sklada, kao i dobrosusjedskih odnosa”, kazao je Smailović.

On je pozvao i konstituente vlasti u Pljevljima da se jasno odrede prema ovom događaju i da svojim primjerom dodatno “pomognu očuvanju multietičnosti, kao najveće vrijednosti našeg društva”.
Bonus video:

izvor Vijesti.me

Čitaj još:   GRMI REGION NAKON Dodikovog sramnog govora o muslimanima... (foto i video)
ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more