IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Zmajevi večeras protiv Gruzije u Mannheim: Love historijsku pobjedu na Evropskom prvenstvu u rukometu… (fotom video)

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras u Mannheimu igra protiv Gruzije duel trećeg kola grupe E na Evropskom prvenstvu.

MANNHEIM: Svijet, Sport, vijesti, ponedeljak, 15, 01. 2024… 08:22… Zmajevi večeras protiv Gruzije u Mannheim: Love historijsku pobjedu na Evropskom prvenstvu u rukometu… (fotom video)

Zmajevi imaju šansu da dođe do historijske pobjede, s obzirom na to da na tekućem, ali i prethodna dva Evropska prvenstva nije slavila.

Obje selekcije su bez pobjede nakon prva dva kola na ovom EP i večerašnji meč će im biti posljednji na turniru.

Izabranici Irfana Smajlagića su u prvom kolu izgubili od Švedske sa 20: 29, dok su u drugom kolu doživjeli težak poraz od Nizozemske rezultatom 20: 36.

Gruzijci, kojima je ovo bio debitantski nastup na EHF EURO u prvom duelu, izgubili su od Nizozemske sa 29:34, dok su u drugom kolu doživjeli debakl (26: 42).

Čitaj još:   DA SE PAMTI: Rekli su mi da vjeruju u Kur'an i da me neće povrijediti- Oslobođena Yocheved Lifshitz, Jevrejka objasnila zašto se selamila s pripadnicima Hamasa... (foto, video)

Meč BiH- Gruzija igra se od uz direktan TV prijenos od 18:00 sati protiv Gruzije, na kanalu Arena Sporta, te tekstualni prijenos na regionalnom portalu iBalkan. net

Naša reprezentacija 15. januara igra meč trećeg kola protiv Gruzije i to će biti borba za treće mejsto u grupi i bolju poziciju pred žrijeb kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

BONUS VIDEO; Rukometna reprezentacija BiH, izjave: Damir Doborac, Adi Mehmedćehajić, Nedim Hadžić- 27.12.2023.

izvor iBalkan.net