IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

KRAJ PROLJEĆA U JANUARU: Oblačno i toplo, narandžasto upozorenje, evo kad stiže zahlađenje i novi snijeg… (foto)

Danas pretežno oblačno i vjetrovito…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, četvrtak, 18, 01. 2024… 08: 22… KRAJ PROLJEĆA U JANUARU: Oblačno i toplo, narandžasto upozorenje, evo kad stiže zahlađenje i novi snijeg… (foto)

Kiša se očekuje na zapadu i jugozapadu Bosne. U većem dijelu Jugoistoka Evrope povremeno sa slabom kišom ili kratkotrajnim pljuskom. Prijepodne jako jugo koje će oslabiti u poslijepodnevnim satima. Jutarnja temperatura zraka između 3 i 10, a najviša do 17 stepeni.

Temperature zraka izmjerene u 7 sati (°C): Bjelašnica 0; Livno 9; Ivan Sedlo i Sokolac 10; Široki Brijeg 11; Bugojno, Drvar, Sarajevo i Trebinje 13; Gradačac, Mostar i Zenica 14; Bijeljina i Neum 15; Bihać, Doboj, Prijedor, Stolac i Tuzla 16; Sanski Most 17°C.

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Kiša će uglavnom padati na području Hercegovine, Krajine i jugozapadu Bosne. U većem dijelu Bosne lokalno može pasti malo kiše. Vjetar umjeren do jak južnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 19°C.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Povremeno može pasti malo kiše. Najviša dnevna temperatura zraka oko 16°C.

Federalno hidrometeorološki zavod (FHMZ) izdalo je naradžasto upozorenje zbog pojačanog vjetra danas na području Hercegovine, zapadne i jugozapadne Bosne.

Udari vjetra u Hercegovini, zapadnim i jugozapadnim područjima bit će viši ili jednaki 80 km/h, u ostalim dijelovima do 60 km/ h.

Čitaj još:   CETINJE: Zbog molotovljevog koktela uhapšena jedna osoba... (foto i video)

– Poduzeti mjere opreza i pratiti posljednju vremensku prognozu. Očekujte ometanja u dnevnim rutinama i budite spremni na prekid aktivnosti na otvorenom. Za sve dodatne informacije obratite se nadležnim institucijama – navodi se u upozorenju iz FHMZ- a.

četvrtak, 18.01.2024. godine
Biometeorološka prognoza je relativno nepovoljna. Promjena vremena, neuobičajeno visoke temperature, južina i povremene padavine kod osjetljivih osoba će uzrokovati jačanje tegoba vezanih uz njihove bolesti. Moguće su meteopatske reakcije poput nervoze, umora, glavobolje, promjene raspoloženja. Poželjno je ne pretjerivati sa aktivnostima.

U petak kiša uglavnom u Hercegovini. U Bosni se tokom dana očekuje zahlađenje i kiša bi prelazila u susnježicu i snijeg. Na planinama sa snijegom. Topliji dio dana u Bosni je u jutarnjim satima, zatim postupno zahlađenje. U Hercegovini bi se zadržalo toplo sa temperaturama od 8 do 14 stepeni.

U subotu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Ponegdje na jugu može pasti i malo kiše, a u centralnim i istočnim područjima i malo snijega. Jutarnja temperatura zraka između – 7 i -1, na jugu do 4, a najviša dnevna između – 3 i 3, na jugu do 7 stepeni.

U nedjelju sunčano uz malu do umjerenu oblačnost i prohladno. Jutarnja temperatura zraka većinom između – 10 i – 4, na jugu do 4, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između – 2 i 4, na jugu do 10 stepeni C..

Čitaj još:   PLJEVLJA- Poražavajući podaci istraživanja: Polovina mladih bi krenuli trbuhom za kruhom... (foto, video)

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more