IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Temperature padaju za “20 stepeni C”, najavljen je i snijeg: Zima tek dolazi. jutros oblačno sa kišom, popodne snijeg… (foto)

Danas tokom dana postepeno zahlađenje sa sjevera koje će uvjetovati prelazak kiše u susnježicu i snijeg…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, petak, 19, 01. 2024… 09: 22… Temperature padaju za “20 stepeni C”, najavljen je i snijeg: Zima tek dolazi. jutros oblačno sa kišom, popodne snijeg… (foto)

Prijepodne zahlađenje bi zahvatilo sjeverna područja, a u drugom dijelu dana bi se proširilo na veći dio zemlje. Na krajnjem jugu zadržala kiša. Vjetar umjerene jačine.

Jutros je pretežno oblačno vrijeme sa kišom ili lokalnim pljuskom.

Temperature zraka izmjerene u 7 (°C): Bjelašnica 0; Prijedor 4; Gradačac i Sanski Most 5; Bihać, Ivan-sedlo i Sokolac 6; Banja Luka, Bijeljina i Zenica 7; Doboj, Drvar, Sarajevo i Tuzla 8; Bugojno, Livno i Trebinje 9; Široki Brijeg 10; Mostar 12; Stolac 13; Neum 14°C.

Danas tokom dana postepeno zahlađenje sa sjevera koje će uvjetovati prelazak kiše u susnježicu i snijeg.

Prijepodne zahlađenje bi zahvatilo sjeverna područja, a u drugom dijelu dana će se proširiti na veći dio zemlje. Na krajnjem jugu bi se zadržala kiša.

Vjetar umjerene jačine. U Bosni će vjetar prijepodne promijeniti smjer sa juga na sjever, a u Hercegovini vjetar mijenja smjer u večernjim satima.

U Bosni temperatura zraka prijepodne većinom između 5 i 11°C, s tim što će u sjevernim područjima temperatura zraka početi da opada već prijepodne, a u drugom dijelu dana i u ostalim područjima. U Hercegovini bi se zadržalo toplo veći dio dana sa temperaturama od 8 do 16°C, a zahlađenje se očekuje u večernjim satima.

Čitaj još:   BEOGRAD: Radnici Fijata blokirali autoput u oba smera kod Sava centra... (foto, video)

U Sarajevu pretežno oblačno, povremeno sa kišom ili pljuskom. Od poslijepodnevnih sati i tokom noći na subotu se očekuje zahlađenje i kiša će preći u snijeg.

Najviša dnevna temperatura zraka oko 11°C, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

petak, 19.01.2024. godine
Uz nepovoljne biometeorološke prilike većina stanovništva će biti lošijeg raspoloženja, a tegobe kod osjetljivih osoba će se pojačati. U Hercegovini i na jugozapadu probleme će uzrokovati strujanje toplijeg zraka i kiša, u većem dijelu Bosne postepeno zahlađenje i snijeg. Sa noćnim satima i izraženijim padom temperatura, opšta slika dodatno će se pogoršati. Hronični bolesnici trebali bi se suzdržati od težih aktivnosti. Učesnicima u saobraćaju sugerišemo oprezniju vožnju.

U subotu prijepodne snijega bi bilo u centralnim i istočnim područjima Bosne i većem dijelu Hercegovine. Na krajnjem jugu se očekuje susnježica ili kiša. U drugom dijelu dana širom zemlje smanjenje oblačnosti. Vjetar u većem dijelu Bosne slab do umjerene jačine sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka između – 5 i -1°C, a dnevna između – 2 i 2°C, na jugu do 8°C.

U nedjelju u Bosni i Hercegovini pretežno suinčano vrijeme. Jutarnja temperatura zraka između – 11 i – 6°C, a dnevna između – 2 i 2°C, na jugu zemlje do 8°C.

Čitaj još:   KOD NAS I ZIMA PROMIJENILA PLANOVE: Evo kakvo nas vrijeme očekuje u narednih nekoliko dana... (foto)

U ponedjeljak u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Jutarnja temperatura zraka između – 9 i – 4°C, a dnevna između 0 i 5°C, na jugu zemlje od 6 do 9°C.

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more