IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

EVROPSKO PRVENSTVO U RUKOMETU: Slovenija priredila senzaciju, poslije 24 godine pobijedili Dansku i ostali u borbi za plasman… (foto, video)

Rukometna reprezentacija Slovenije savladala je Dansku rezultatom 28: 25 u zadnjem kolu II faze Evropskog prvenstva u Njemačkoj…

KELN: Svijet, Sport, vijesti, utortak, 23, 01. 2024… 20: 22… EVROPSKO PRVENSTVO U RUKOMETU: Slovenija priredila senzaciju, poslije 24 godine pobijedili Dansku i ostali u borbi za plasman… (foto, video)

Svjetski prvaci su već prije utakmice sa Slovenijom osigurali plasman u polufinale, ali su Slovenci velikom pobjedom i remijem Portugalaca protiv Nizozemske skočili na treće mjesto i osigurali put do Kolna i borbe za peto mjesto.

Na kraju je slavila Slovenija 28: 25, pobijedivši Dansku prvi put u posljednje 24 godine…

Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi bio je Horžen sa šest golova, dok se na drugoj strani istakao Jorgensen sa istim brojem pogodaka.To znači da će u petak igrati meč za peto mjesto protiv trećeplasiraneg iz prve grupe, a to mogu biti Njemačka, Austrija ili Mađarska.

Večeras će u grupi B snage odmjeriti još Švedska i Norveška, a Šveđani su već osigurali polufinale.

BONUS VIDEO: Just HOW did that happen?! 😱 | Slovenia vs. Denmark | Highlights | EHF EURO 2024

Čitaj još:   IVAN Vuković: Iniciraću kontrolno saslušanje FILIPA Ivanovića i MAIDE Gorčević, zbog odstupanja predstavnika vlasti od zvanične vanjske politike... (foto)

Izvor iBalkan.net/ Agencije

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more