IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

TUGA VELIKA DO NEBA: Preselio na Ahiret ugledni sarajevski otorinolaringolog prim. dr. Zlatan (Muhamed) Hrelja- Čaki… (foto)

Prim, dr. Zlatan (Muhamed) Hrelja- Čaki, ugledni sarajevski otorinolaringolog, prestalo je da kuca srce u 88. godini. 

SARAJEVO: BiH, Crna Hronika, Vijesti, četvrtak, 08, 01. 2024… 08: 22… TUGA VELIKA DO NEBA: Preselio na Ahiret ugledni sarajevski otorinolaringolog prim. dr. Zlatan (Muhamed) Hrelja- Čaki… (foto)

Dženaza će se obaviti u petak, 9. februara, u 14:30 sati na Gradskom groblju Bare…

– Ponosan sam što sam bio pripadnik generacija koje su imale ideale i da smo se nesebično davali svemu u čemu smo učestvovali i ostavili neki trag- rekao je Prim, dr. Zlatan (Muhamed) Hrelja- Čaki u jednom od intervjua za sarajevske i regionalna medije… 

Prvu karikaturu objavio je 1952. godine u humorističkom časopisu „Čičak“. Dugo godina bavio se sportom, a bio je i prvak BiH u atletici. Četiri godine bio je ratni hirurg u Sarajevu. Kao doktor bio je na olimpijadama u Sarajevu i Sidneju. Posebno je bio ponosan na operacije krajnika, kojih je imao oko 10.000.

Čitaj još:   NIKOLA Zirojević: Tražićemo saslušanje FILIPA Ivanovića, zbog posjete MILORADA Dodika, dosta je sjedjenja na dvije stolice... (foto, video)

U svojoj posveti dr. Zlatanu Hrelji, dipl. ing. mašinstva Miralem Čevro piše: „Hvala doktore Hrelja za sve što ste učinili za mene i građane Sarajeva ratne ‘92. – ‘95. godine. Ova knjiga je malo sjećanje na to vrijeme.“

Nadimak Čaki dobio je od nekog druga iz razreda u vrijeme kada su se tek počeli prikazivati američki filmovi.

izvor iBalkan.net/ Dnevni avaz.ba