IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

GI 21. maj: U Crnoj Gori je sve postavljeno naopačke… (foto)

U Crnoj Gori je sve postavljeno naopačke, sve je postalo provincijalni vodvilj i sve ima jasne bizarne obrise. Zato ne čudi kada jedna stranka poput PES- a dobije izbore na nepostojećem ekonomskom programu, saopštili su iz Građanske inicijative 21. maj.

“PES koji uglavnom ne zna ništa o domaćoj ekonomskoj realnosti, poslovnoj regulativi ili stvarnom privrednom ambijentu tzv. ekonomsku politiku sveo je na gušenje preduzetništva, rast korporativnih poreza, populističku potrošnju i nezmirivanje unutrašnjih dugova.

Onda ne iznenađuje kada nepromišljeno usvoje maligni antipreduzetnički propis poput Zakona o sprječavanju pranja novca ili kada pripremaju nacrt Zakona o strancima usmjeren protiv stranih investitora ili kada budu podržali izmjene Zakona o privrednim društvima koje vrve od administriranja ili kada uvedu transferne cijene prilikom izrade godišnjih poreskih bilansa bez primjerene edukacije i uporišta u validnim javnim registrima i referentnim tržišnim podacima”, tvrde u GI 21. maj.

Pritom, dodaju, ova vlada, baš kao i prethodne dvije, niti realizuje kapitalni budžet, niti pravovremeno plaća svoje dobavljače, niti vraća pdv kredit, niti je u stanju da pokaže minimum odgovornosti kada je u pitanju nakazni javni sektor sa hiljadama viška uhljeba i neznalica.

Čitaj još:   GI "21.maj": VELIKOSRPSKA i PUTINOFILSKA POLITIKA dobila šansu da UNAZADI GLAVNI GRAD i dodatno destruira BUDVU...

“Uz podšku partija iz bivšeg DF- a i Demokrata čije se znanje o ekonomiji svodi na lov na plaćene funkcije, PES i ovih dana parolaški najavljuje imaginarne investicije i bajkoviti zamah ekonomije. Umjesto toga, bilo bi dobro da pročitaju međunarodne izvještaje o poslovanju, inovacijama, urbanističkim i građevinskim dozvolama ili “biznis podsticajima” u Crnoj Gori.

Ili, možda da Spajić, Milatović, njihovi ministri i savjetnici i “ekspertska podrška” poput Mandića, Bečića, Jokovića i njima sličnih mislilaca odgovore javnosti na npr. sljedeća pitanja: koje su to firme osnovali i vodili, koliko dugo i iz koje oblasti, koliko su plata isplatili i koliko su ljudi zapošljavali i koliko su te njihove firme uplatile dažbina u javne budžete”, zaključuju u GI 21. maj.

izvor: cdm.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more