IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NAJVEĆA ZAPLJENA NARKOTIKA: Otkriveno 5.7 tona kokaina u pošiljci banana u… (foto, video)

Policija je zaplijenila 5.7 tona kokaina vrijednog 526 miliona eura. To je najveća zapljena droge klase A ikad u..

SOUTHAMPTON: Svijet, Crna Hronika, vijesti, petak, 23. 02. 2024… 09: 32… NAJVEĆA ZAPLJENA NARKOTIKA: Otkriveno 5.7 tona kokaina u pošiljci banana u… (foto. video)

Nacionalna agencija za kriminal (NCA) i granični policajci našli su drogu u kontejneru s bananama iz Južne Amerike, prenosi Sky News. Prijašnja rekordna zaplijenila dogodila se u istoj luci 2022., a radilo se o 3.7 tona s bananama iz Južne Amerike, prenosi Sky News.

groman udarac

– Ova rekordna zapljena bit će ogroman udarac međunarodnom organiziranom kriminalu. Ostat će bez golemog profita – rekao je direktor NCA-a Kris Farimond (Chris Farrimond).

– Destinacija ove pošiljke je bila kontinentalna Evropa, ali ne sumnjam da bi značajna količina droge završila nazad kod nas – dodao je.

Policajci utvrđuju koja kriminalna mreža je organizirala pošiljku droge u luku u Southamptonu. Otkriveno je da je konačna destinacija pošiljke trebao biti Hamburg u Njemačkoj. NCA procjenjuje da bande u Britaniji od prodaje droge godišnje zarađuju u prosjeku 4.7 milijardi eura.

Čitaj još:   STRAVA U BIHAĆU: Ubio troje djece pa se objesio...

Međunarodna saradnja

– NCA presreće međunarodne mreže kod nas i u inostranstvu, zaustavljamo ih na svakom koraku – rekao je Farimond i naglasio da je za ovu misiju ključna međunarodna suradnja.

Glasnogovornik NCA- a rekao je da je krijumčarenje kokaina blisko povezano s nasiljem u lancu nabave. Ministar migracija i granica Tom Pursglove rekao je da vlada ima nultu dozu tolerancije za krijumčarenje drogama.

– Ova zapljena jasno poručuje kriminalcima da ćemo ih uloviti. Naša granična policija neumorno radi na zaštiti granica i održanju javne sigurnosti– rekao je.

izvor Index.hr

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more