IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

“SRETNO za BH Zmajeve”: Sa novim kapitenom u pohod na Eurobasket 2025, osiguran direktan TV prijenos na… (foto)

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras od 18 sati protiv Kipra u Nikoziji počinje kvalifikacije za Evropsko prvenstvo koje će se igrati 2025. godine.

NIKOZIJA: Svijet, Sport, vijesti, petak, 23. 02. 2024… 09: 32… “SRETNO za BH Zmajeve”: Sa novim kapitenom u pohod na Eurobasket 2025, osiguran direktan TV prijenos na… (foto)

BH Zmajevi su mini pripreme obavili u Tuzli, gdje su trenitali prethodna tri dana, dok su sinoć na Kipru odradili jedan trening. U našem taboru s optimizmom dočekuju početak novog ciklusa kvalifikacija i vjeruju u pobjedu na startu.

Adis Bećiragić, selektor bh. tima, uoči odlaska u Nikoziju istakao je da njegovi izabranici u dobrom raspoloženju ulaze u kvalifikacije i uvjeren je da će se Zmajevi na Kipru predstaviti u dobrom izdanju.

– Svi igrači su zdravi i spremni za utakmicu, što je najvažnije. Zadovoljan sam odnosom na treninzima, maksimalno smo svi fokusirani na utakmicu koja je pred nama. Kipar nije nimalo bezazlen protivnik, šta god neko mislio.

Niži su i brži od nas, imaju opasne šutere, dok reket pokriva naturalizovani američki centar Willis, koji sada igra u Japanu, a nastupao je ranije za neke ozbiljne evropske klubove. Ipak, naravno da se ne odričemo uloge favorita, učinit ćemo sve da ostvarimo pobjedu na startu kvalifikacija- izjavio je Bećiragić.

Čitaj još:   DRAGINJA VUKSANOVIĆ- STANKOVIĆ NA SJEDNICI SKUPŠTINE: “Bježanija na sve strane, prepali se od izbora”

U odsustvu Miralema Halilovića, novi kapiten bh. tima bit će Adin Vrabac, a najviše se očekuje od Džanana Muse, prvotimca Real Madrida.

– Respektujemo protivnika, ne znamo puno o njima, ali pripremit ćemo se kao da je finale Svjetskog prvenstva. Prva utakmica za nas je najbitnija. Pokušat ćemo da ostvarimo pobjedu pa onda da se pripremimo za meč s Francuskom- rekao je Musa.

Selektor Bećiragić na Kipru će računati na 12 igrača, a to su: Adin Vrabac, Džanan Musa, Amar Alibegović, Edin Atić, Amar Gegić, Ajdin Penava, Adnan Arslanagić, Kenan Kamenjaš, Markus Lončar, Aleksandar Lazić, Vojin Ilić i Ismet Sejfić.

Utakmica se igra od 18 sati, uz direktan TV prijenos na Sport Klubu 3. Nešto kasnije, također u sklopu prvog kola kvalifikacione grupe E, snage će odmjeriti Francuska i Hrvatska (21.30 sati).

U februarskom prozoru naš tim će igrati još jedan meč, onaj protiv Francuske koji je na rasporedu u ponedjeljak.

Čitaj još:   ČUVENI TURSKI TRENER YILMAZ VURAL- Objavio tužnu vijest: Pronađeno bezživotno tijelo golmana, Ahmeta Eyüpa Türkaslana... (foto, video)

izvor iBalkan.net/ Faktor.ba

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more