IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ZIMA KAO DA JE REKLA ZADNJU RIJEČ: Poslednja dva dana februara oblačna, pada slaba kiša, do petka kao početak proljeća… (foto)

Vrijeme kod nas, kao i u prvih dvadeset pet, tako će i preostali dani februara imati proljetna obilježja.

SARAJEVO: Regja, Zanimljivosti, vijesti, utorak, 27. 02. 2024… 08: 52… ZIMA KAO DA JE REKLA ZADNJU RIJEČ: Poslednja dva dana februara oblačna, pada slaba kiša, do petka kao početak proljeća… (foto)

U Bosni i Hercegovini danas pretežno oblačno vrijeme. Lokalno može padati slaba kiša ili pljusak na području Hercegovine i jugozapadu Bosne.

Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. Povremeno jakih udara juga može biti na jugu Hercegovine i jugozapadu Bosne.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između četiri i osam, na jugu zemlje do 12. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 17 stepeni Celzijusa.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Najniža jutarnja temperatura zraka oko sedam. Najviša dnevna temperatura zraka oko 14 stepeni Celzijusa.

Dugotrajni period natprosječne topline, praćene južnim strujanjem, kod osjetljivih osoba uzrokovat će jačanje tegoba vezanih uz njihove bolesti.

Naročito se to odnosi na temperaturu zraka, ali i na promjenjivost naoblake i kišu koja će biti izraženija na jugu i jugozapadu Bosne i Hercegovine. Slične vremenske prilike prognoziraju se i u prvim danima marta.

U utorak (27.02.) i srijedu (28.02.) puhat će slab do umjeren na momente na jugu i jugozapadu zemlje i jak vjetar južnog smijera. Temperaturni minusi će u većini područja izostati. Mogući su samo na visokim planinama.

Čitaj još:   Pacijenti sa Beogradskog sajma stigli u improvizovanu bolnicu u Pazar... (foto)

U periodu od 04. do 07. marta prema trenutnim prognoznim materijalima prognozira se nestabilno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Izraženije padavine očekuju se u prvom dijelu navedenog perioda. Zadržat će se nadprosječno toplo vrijeme s minimalnim temperaturama od 2°C do 8°C.

Od 08. do 12. marta stabilnije vremenske prilike pratit će i pad temperature. Slabo izraženi mraz moguć je u centralnim područjima zemlje.

Jutarnja temperatura između- 1° C i 4°C u Bosni, na jugu zemlje do 7°C. Najviša dnevna temperatura u Bosni od 5°C do 10°C, u Hercegovini do 13°C.

U srijedu u BiH umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U poslijepodnevnim i večernjim satima lokalno može padati slaba kiša. Vjetar slab istočnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između pet i devet, na jugu zemlje do 12. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 18 stepeni Celzijusa.

U četvrtak u našoj zemlji oblačno vrijeme sa slabom kišom ili lokalnim poljuskom. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između pet i devet, na jugu zemlje do 13. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 16, na jugu zemlje do 18 stepeni Celzijusa.

U petak u BiH oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između četiri i osam, na jugu zemlje do 11. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 15 stepeni Celzijusa.

Čitaj još:   VUČIĆ NAKON PJESMI O SREBRENICI policajaca iz Priboja: "Bošnjaci u Srbiji su bezbedni i zaštićeni"... (foto, video)

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more