IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

HAPŠENJE U PRIBOJU ZBOG ŠVERCA 70 KILOGRAMA KOKAINA… (foto)

Priboj– U koordiniranoj akciji Javnog tužilaštva za organizovani kriminal, Bezbednosno-informativne agencije (BIA) i Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije– Službe za borbu protiv droga, u utorak je uhapšeno pet osoba na teritoriji Srbije. Sumnja se da su učestvovali u međunarodnom krijumčarenju oko 70 kilograma kokaina iz Španije, Holandije i Belgije.

Osumnjičeni, inicijalima D.K., V.V., I.P., M.V. i L.S., terete se za udruživanje radi vršenja krivičnih dela i neovlašćenu proizvodnju te stavljanje u promet opojnih droga. Ova akcija predstavlja rezultat temeljite istrage koja je trajala skoro godinu dana, od 6. aprila 2023. do 5. marta tekuće godine.

Pomenuta organizovana kriminalna grupa je, prema navodima istrage, tokom ovog perioda prenosila drogu preko teritorija Kraljevine Španije, Holandije i Belgije, ciljajući prodaju na teritoriji Srbije, ali i u zemlje Zapadne Evrope. Osim uhapšenih, grupa se sastojala od još četiri člana – B.B., D.R., Đ.S. i D.A., koji su državljani Srbije. Oni se trenutno nalaze u pritvorima u Srbiji, Saveznoj Republici Nemačkoj i Francuskoj.

Čitaj još:   NOVI PAZAR I TUTIN: Raste broj oboljelih, najmlađi pacijent jednomjesečna beba... (foto)

Uhapšeni će biti privedeni na saslušanje u Javno tužilaštvo za organizovani kriminal u Beogradu, nakon čega će biti odlučeno o daljem toku istražnog postupka.

Ovaj slučaj možda nije izolovan, s obzirom na to da su početkom februara u Sarajevu uhapšeni Pribojci Alem Hodović i Dženis Kadrić, takođe zbog sumnje u međunarodni promet opojnih droga, što ukazuje na moguću širu mrežu povezanosti.

Ovo hapšenje ističe ozbiljnost problema krijumčarenja droga u regionu, kao i posvećenost nadležnih organa Srbije borbi protiv organizovanog kriminala i droge, štiteći tako bezbjednost građana i mladih.

izvor: sandzakdanas.rs

SVEČANO OTVORENE 55 MOSI u Priboju

Danas su malom prelijepom gradu na obalama rijeke Lima izvanično Read more

Nasrnuo nožem na policiju, policajac ga upucao!!!

Nesvakidašnji incident u Hrvatskoj... Kako je objavila zagrebačka policija, danas oko Read more