IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

GI 21. maj: Crnogorska politička većina, pokazala da nije ništa naučila… (foto)

Crnogorska politička većina je samo u razmaku od nešto više od tri decenije pokazala da ništa nije naučila, niti je što shvatila, ocijenili su iz Građanske inicijative 21. maj.

“Kada je uličnim pučem organizovanim od strane Miloševićevog režima 1989. godine smijenjeno tadašnje socijalističko rukovodstvo Crna Gora je postala satelit antijugoslovenske i agresorske Srbije.

U Crnoj Gori je tada sa svim problemima radilo oko 650 preduzeća, pod Markovićevim reformama ekonomija je počela da se oporavlja, prosječne zarade su išle iznad hiljadu maraka ali je većina rušilački smijenila tadašnju odgovornu, poštenu i projugoslovensku Vladu”, podsjećaju u GI 21. maj.

Napominju da je ista ta većina izabrala za državne vođe trojicu nekompetentnih, servilnih i nekvalifikovanih mladih “pobunjenika”.

“Republika je data u ruke Bulatoviću, Đukanoviću i Maroviću da bi kao satelit Miloševićeve mračne Srbije u narednih jedanaest godina doživjela sunovrat, stradanje i međunarodnu sramotu.

Čitaj još:   Dr. JEVTO Eraković predao kandidaturu za potpredsjednika DPS- a... (foto)

Tri decenije kasnije, ništa ne naučivši iz tog iskustva izborna većina je smijenila DPS- ovu vlast, koja je odavno zaslužila da ode, ali učinivši isto što i DPS-ovi zavjerenici prije 35 godina”, navode oni.

Dodaju da je uz odlučujuću podršku od strane anticrnogorskog Vučićevog režima i njegove crkvene agenture, Crna Gora sada kao nezavisna država opet postala privezak autokratskog Beograda i opet je izabrala za državne vođe marionetske, nekvalifikovane i nedorasle mlađe političare.

izvor: standard.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more