IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PROGNOZA VREMENA za narednih nekoliko dana: Sunčano sa temperaturama do 27 stepeni C… (foto)

Jutros je nešto više oblaka bilo ali i sunčano vrijeme uz malu oblačnost.,, Novo pogoršanje sa povremenim pljuskovitim padavina izgledno je od 01. do 03. aprila.

SARAJEVO: Regija. Zanimljivosti, vijesti, petak, 29, 03. 2024… 08: 12… PROGNOZA VREMENA za narednih nekoliko dana: Sunčano sa temperaturama do 27 stepeni C… (foto)

Nestabilno vrijeme zadržaće se do petka uz povremene padavine u centralnim, istočnim i jugozapadnim predjelima Bosne, kao i u Hercegovini. Prestanak padavina i sunčanije vrijeme prognozira se od podneva 29. marta i zadržaće se do kraja ovog mjeseca.

Novo pogoršanje sa povremenim pljuskovitim padavina izgledno je od 01. do 03. aprila, a stabilizacija se očekuje od 04. do 12. 4.

Jutros je nešto više oblaka bilo u Hercegovini i zapadnoj Bosni, a u ostalim dijelovima sunčano uz malu oblačnost.

Temperature zraka u sedam sati: Bjelašnica jedan stepen, Bijeljina, Drvar, Gradačac, Ivan Sedlo, Prijedor i Sokolac deset, Doboj, Livno i Zenica 11, Tuzla 12, Bugojno, Široki Brijeg i Trebinje 13, Banja Luka, Sanski Most i Sarajevo 14, Mostar 15, Bihać i Neum 16 stepeni.

“Danas, prije podne više oblačnosti na području Hercegovine, zapadu i jugozapadu Bosne gdje lokalno može pasti veoma malo kiše. U većem dijelu Bosne pretežno sunčano vrijeme. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 24 stepena”, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Čitaj još:   Mile DODIK zadivljen čestitao PUTINU Dan Rusije: "Ruse i srbe dva naroda povezuje tradicionalno prijateljstvo..." (foto, video)

U subotu, u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Jutarnja temperatura zraka većinom između šest i 11, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 21 i 27 stepeni.

U nedjelju, u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Jutarnja temperatura zraka većinom između sedam i 13, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 21 i 27 stepeni.

U ponedjeljak, veći dio dana sunčano uz umjerenu oblačnost. U poslijepodnevnim satima se očekuje dolazak jačeg naoblačenja sa zapada. Od večernjih sati i tokom noći na utorak padavine će preći preko cijele zemlje. Jutarnja temperatura zraka većinom između sedam i 13, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 21 i 27 stepeni.

Od 29. marta do 02. aprila prognozira se jak vjetar dominantnog južnog pravca sa povremenim olujnim udarim, najizraženijim na zapadu i jugozapadu naše zemlje.

Do 06. aprila, u Bosni minimalne jutarnje temperature kretaće se od 4 do 9, u Hercegovini od 6 do 11 °C, danju u Bosni do 25 °C u Hercegovini do 28 °C.

Od 07. do 12. aprila, očekuje se blagi porast jutarnjih temperatura zraka, minimalne temperature zraka u Bosni se očekuju od 5 do 10, u Hercegovini od 8 do 13 °C, a maksimalne u Bosni do 26 u Hercegovini do 28 °C.

Čitaj još:   ERDOGAN: Turska vakcina "Türkovaç"protiv COVID- 19 prijavio se 846.451 dobrovoljac... (foto i video)

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more