IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VELIKA TUGA I ŽALOST- Detalje tragedije: Ugljenisana tijela majke i kćerke, poznat i uzrok požara kod ZENICE… (foto)

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Zeničko-dobojskog kantona saopćilo je detalje tragičnog požara u kome su noćas kod Zenice poginule majka i kćerka.

ZENICA: BiH, Crna Hronika, vijesti, četvrtak, 11, 04. 2024…17: 42… VELIKA TUGA I ŽALOST- Detalje tragedije: Ugljenisana tijela majke i kćerke, poznat i uzrok požara kod ZENICE… (foto)

Kako su naveli iz MUP- a ZDK, noćas u 3.30 sati građani su putem telefona obavijestili Policijsku stanica Crkvice da je u mjestu Hajkovići, Grad Zenica, došlo do požara na kući, vlasništvo A. F. iz Zenice.  

Odmah po prijavi navedenog događaja na mjesto događaja upućeni su policijski službenici Policijske stanice Crkvice i osoblje Službe hitne medicinske pomoći, te pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Zenica. Požar je ugašen u 7 sati. Po ulasku u kuću zatečena su dva ugljenisana tijela, navodi se u saopćenju. 

Obavljen je uviđaj na mjestu događaja pod nadzorom dežurne tužiteljice Kantonalnog tužilaštva ZDK. Tokom uviđaja utvrđeno je da su smrtno stradale dvije žene i to najvjerovatnije vlasnica kuće A. F., rođena 1937. godine, i njena kćerka D. S., rođena 1955. godine, obje iz Zenice.

Čitaj još:   Plaćeni ubica iz SRBIJE Čaba Der priznao likvidacije, ali KRIJE KO IH JE NARUČIVAO ... (foto)

Prema preliminarnim rezultatima do kojih se došlo tokom uviđaja, uzrok požara su užarene čestice koje su iz dimnjaka došle u kontakt sa drvenom konstrukcijom krova, nakon čega se krov zapalio, a potom se požar proširio i na ostale dijelove kuće. Također će biti angažovan i vještak iz oblasti protiv požarne zaštite koji će o uzroku požara dati svoj nalaz i mišljenje.

Tužiteljica koja je rukovodila uviđajem naložila je obdukciju tijela stradalih žena, koja će biti izvršena danas u poslijepodnevnim satima, radi utvrđivanja uzroka smrti…

izvor Faktor.ba