IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Detalji hapšenja na brodu “Budva”: Kokain zaplijenjen poslije informacija policije iz Crne Gore… (foto)

Pola tone kokaina na brodu sa crnogorskom zastavom na brodu “Budva” u Hamburgu…

HAMBURG: Svijet, Crna Hronika, Putovanja, Zanimljivosti, vijesti, nedelja… 03.05.2020… 15: 26… Detalji hapšenja na brodu “Budva”: Kokain zaplijenjen poslije informacija policije iz Crne Gore… (foto)

Container ship Seaspan Hudson approaching CTA. HHLA Container Terminal Altenwerder (CTA) currently is one of the most modern container terminals in the world, located in the Altenwerder quarter. The terminal, opened in 2001, spreads on a surface of 983,500 square metres (10,586,306 sq ft) and has the capacity of approx. 3 Mill. TEU annually.

Pomorac iz Bara Mladen Radulović uhapšen je u subotu ujutru u njemačkoj luci Hamburg nakon što je policija na brodu “Budva” koji je plovio pod crnogorskom zastavom, pronašla i zaplijenila 500 kilograma kokaina čime je prekinuta ruta šverca iz Latinske Amerike u Evropu.

Brod “Budva” je isplovio iz luke Santos u Brazilu, a u Hamburg, gdje je stigao 1. maja kasno uveče, došao je preko Kazablanke (Maroko).

Policija je odmah pretresla brod sa crnogorskom posadom koji je trebalo da preveze žitarice do neke od luka u zapadnoj Africi, prilikom čega je u tovarnom dijelu pronađena sakrivena droga…

Iako se na brodu u tom trenutku prema informacijama “Vijesti” nalazilo 23 pomoraca iz Crne Gore, policija je prema dosadašnjim informacijama iz crnogorske policije uhapsila samo Mladena Radulovića iz Bara koji do sada nije imao dosije u policiji.

Čitaj još:   Međunarodna akcija policije protiv droge! Uhapšeno više lica iz Srbije!!!

Fokus crnogorske policije je posebno usmeren na državljane Crne Gore, koji, najčešće kao mornari angažovani na inostranim brodovima, vrše kriminalnu aktivnost krijumčarenja kokaina iz Južne Amerike u Evropu, zarad sticanja velike finansijske dobiti, te time narušavaju ugled crnogorskih pomoraca, koji na savjestan i profesionalan način obavljaju svoj posao i koji su decenijama bili prepoznati u svijetu kao visokoobrazovan i rukovodeći kadar na brodovima u mnogim pomorskim kompanijama širom svijeta, rekli su iz crnogorske policije.

Iz Uprave policije zvanično je saopšteno da je kokain zaplijenjen na osnovu informacija crnogorske policije, “kao rezultat kontinuiranog rada službenika SPBOK u borbi protiv krijumčarenja droge na međunarodnom nivou”. 

Realizaciji policijske akcije je prethodila opsežna međunarodna istraga, kroz razmjenu informacija i opservaciju broda u Portugaliji, Španiji, Holandiji, Velikoj Britaniji i Njemačkoj.

Podsetimo, krajem februara postupajući po informacijama koje je Uprava policije Crne Gore uputila partnerskim službama Velike Britanije, u vodama Venecuele, u Arubi realizovana je velika međunarodna policijska akcija u kojoj je na brodu “Aressa” prvo zaplenjeno više od jedne tone kokaina, a onda je detaljnom pretragom otkriveno još četiri tone kokaina. Tada je takođe uhapšena crnogorska posada…

Čitaj još:   ŠEKI Radončić: Osovina Moskva– Beograd– Banjaluka odlično funkcionira u srcu Evrope i NATO- a... (foto)

izvor agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more