IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SKANDAL: JADRANKA BARJAKTAROVIĆ VRAĆENA SA SRPSKE GRANICE (video)

Pjevačica Jadranka Barjaktarović prije nekoliko dana krenula je automobilom iz Crne Gore u Srbiju, ali je zbog zabrane ulaska u Srbıjı vraćena sa granice, saznaje Kurir. 

Kako navodi izvor sa lica mjesta, pjevačici je zabrajen boravak u Srbiji zbog širenja govora mržnje, SAMO ZATO ŠTO JE U SVOJOJ ZEMLJI, prošle godine na nastupu u Podgorici pjevala „Ne može nam niko ništa, jači smo od Srbije“.

Osım toga , kako prenose crnogorski mediji, Jadranka je kazala da je imala neugodnosti i neprimjerene i neprijatne aktivnosti nakon emitovanja spota njene pjesme “Crna Gora je moj dom”, a ona je dodala da se zbog takvih aktivnosti osjeća ugroženo i uznemireno.

– Direktoru Uprave policije Zoranu Brđaninu i načelniku Centra bezbednosti Podgorica Milovanu Pavićeviću podnijela sam prijavu protiv određenih korisnika društvenih mreža koji su imali aktivnosti protiv mene koje su me kao građanku i ženu uznemirile i kod mene izazvale osjećaj zabrinutosti i straha. Njihove objave i komentari prevazilaze kritiku umjetničkog stvaralaštva i slobodu izražavanja na koju svako ima pravo i prelaze u mržnju, drsko i neprimjereno ponašanje, vulgarnost i primitivizam, bezobzirno ponašanje uz najavu nasilja i pozivanja na linč jedne žene. Imajući u vidu ukupno političko i društveno stanje, atmosferu podijeljenog društva i tenzija, dodatno sam zabrinuta za svoju i sigurnost najbližih – navela je pjevačica u svom saopštenju.

Čitaj još:   Tokom sjednice podgoričkog odbora DPS stigla dojava o bombi- PRONAĐENA JEZIVA PORUKA: I pored toga sastanak nastavljen (foto, video)

Pored sankcionisanja uznemiravanja i ugrožavanja sigrnosti, Crna Gora je shodno ratifikovanim međunarodnim standardima obavezna i sankcioniše govor mržnje prema ženama, seksističke komentare i omalovažavanje žena. Nesporno je da ovo predstavlja nasilje nad ženama…

Na dati način se ugrožava moja sigurnost, dostojanstvo i integritet, kao i moje psihičko i emotivno zdravlje. Njihove aktivnosti imaju za cilj da me izlože strahu, isključenosti, nesigurnosti i diskriminaciji- dodala je Jadranka u svom saopštenju.

izvor: alo.rs

Nasrnuo nožem na policiju, policajac ga upucao!!!

Nesvakidašnji incident u Hrvatskoj... Kako je objavila zagrebačka policija, danas oko Read more

DOLAZI ZAHLAĐENJE, PADAĆE ŠIROM REGIONA…

ZA  VIKEND u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a Read more

Eksplodirao parkirani AUDI, djevojku našli PORED VOZILA!!!

Nepoznata djevojka je povređena kada je u Zemunu, oko 2:30h Read more